Mečki se zaglavio jezik u konzervi, pa je prišla ljudima tražeći pomoć: Ovako je proteklo spasavanje, a posle je dobila i poklon (VIDEO)

24.07.2022

19:35

0

Autor: N. Pavlović

Veterinari prešli put od 3.400 kilometara kako bi pomogli životinje

Mečki se zaglavio jezik u konzervi, pa je prišla ljudima tražeći pomoć: Ovako je proteklo spasavanje, a posle je dobila i poklon (VIDEO)
medved-konzerva - Copyright Profimedia

Izgladnela ženka polarnog medveda morala je da potraži pomoć ljudi kada joj se jezik zaglavio u jednoj konzervi.

Spasioci su prešli više od 3.400 kilometara od Moskve do arktičke luke Dikson, jednog od najudaljenijih naselja na svetu, kako bi pomogli Monetočki koja je želela da se počasti kondenzovanim mlekom iz konzerve.

Životinji je dat sedativ, a veterinar je klještima uklonio limenku.

- U pitanju je mladunče, ženka stara oko dve godine. Konzerva se zaglavila, a poklopac joj je priklještio jezik. Uspešno smo joj dali sedativ, uklonili konzervu i dali joj antibiotike i lekove protiv upale - rekao je Mihail Alšinetski, glavni veterinar Zoološkog vrta u Moskvi.

Mečka je potom stavljena u kavez i helikopterom prevezena oko 70 kilometara dalje u tundru, daleko od naselja. Ostavili su joj veliku zalihu ribe kako bi joj olakšali oporavak.

Stručnjaci kažu da polarni medvedi inače nikada ne bi na ovakav način prišli ljudima, ali pošto je Monetočka bila u nevolji, jedan meštanin Diksona je pokušao da joj pomogne, ali nije uspeo da skine konzervu zbog čega je pozvao nadležne službe.

Ova žena je težila oko 90 kilograma, a "na poklon" je dobila 50 kilograma ribe.

- Bila je toliko izmorena i noge su joj se tresle od žeđi i gladi. Jezik joj je virio, ali nismo mogli da joj pomognemo bez omamljivanja - rekao je meštanin.

Pretpostavlja se da je konzervu našla u đubretu dok je bila u potrazi za hranom.

Inače, u Diksonu živi 676 ljudi, a naselje je dobilo ime po švedskom istraživaču Oskaru Diksonu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike