Test na koronu opet pozitivan - Bajden se oglasio: Nemam simptome, ali ću se izolovati

30.07.2022

20:46

0

Autor: 24sedam

Američki predsednik , koji je bio pozitivan na bolest pre devet dana, ali je potom dvaput bio negativan ranije ove nedelje, nastaviće sa izolacionim procedurama

Test na koronu opet pozitivan - Bajden se oglasio: Nemam simptome, ali ću se izolovati
Tan2022-2-27_164256653_4 - Copyright AP Photo/Alex Brandon

Američki predsednik Džo Bajden ponovo je pozitivan na kovid-19, navodi se u saopštenju lekara Bele kuće, iako nema nikakve simptome i oseća se "prilično dobro", preneo je Rojters.


Bajden, koji je bio pozitivan na bolest pre devet dana, ali je potom dvaput bio negativan ranije ove nedelje, nastaviće sa izolacionim procedurama.

Veruje se da je njegov pozitivan test "povratna" pozitivnost koju su doživeli neki pacijenti sa kovidom, rekao je lekar iz Bele kuće Kevin O'Konor.

Bela kuća je saopštila da je predsednik otkazao putovanja u Delaver i Mičigen i da će biti u izolaciji dok test ne bude negativan.

Bajden je na Tviteru napisao da se to može dogoditi "maloj manjini ljudi".

- Nemam simptome, ali ću se izolovati radi bezbednosti svih oko sebe - napisao je američki predsednik.

 

 

Njegov lekar je rekao da ne postoji plan za ponovno pokretanje lečenja s obzirom na nedostatak simptoma.


Bajden je ranije opisao svoje iskustvo sa kovidom kao blago, rekavši da je mogao da nastavi da radi dok je bio u izolaciji. On je blage simptome pripisao vakcinama i drugim tretmanima.

O'Konor je ranije izjavio da će se Bajden redovno testirati kako bi se pratio potencijalni "povratni" slučaj kovida-19, koji mogu da iskuse neki pacijenti koji su lečeni lekom Paxlovid, koji je predsednik dobio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike