Tragedija u Gruziji: Helikopter eksplodirao u toku akcije spasavanja, osmoro mrtvih! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

30.07.2022

07:36

0

Proglašen dan žalosti u Gruziji

Tragedija u Gruziji: Helikopter eksplodirao u toku akcije spasavanja, osmoro mrtvih! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Osam ljudi poginulo je kada se helikopter granične policije srušio tokom spasilačke operacije u severnoj Gruziji, saopštio je u petak ministar unutrašnjih poslova te zemlje.

Tim za hitne slučajeve pokušao je da spasi dvoje paraglajdera koji su ostali zarobljeni na litici nakon što su udarili u stene u Gudauri, popularnom skijalištu koje leti postaje omiljena destinacija ljubitelja letenja zmajem i paraglajdera.

- Nažalost, osam osoba je poginulo, jedna osoba je povređena. Poginuo je i jedan strani turista, za koga se izvodila spasilačka akcija - rekao je Vahtang Gomelauri.

Na snimcima koji se šire društvenim mrežama, vidi se da je helikopter imao problema u toku leta, a u jednom trenutku je počeo nekontrolisano da se vrti što je dovelo do udaranja u stene.

Za sada nije poznato šta je dovelo do gubitka kontrole nad helikopterom. U njemu su se pored članova posade nalazili i medicinski radnici i spasioci.

 

 

Premijer Gruzije Irakli Garibašvili proglasio je dan žalosti.

 

 

Tursko ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju izrazilo „saučešće porodicama poginulih i prijateljskoj vladi i narodu naše susedne Gruzije".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike