Pokrenuta istraga zbog droge za silovanje na žurci Šolcovog SDP! Sedam slučajeva nanošenja opasnih telesnih povreda

22.07.2022

08:17

0

Istražitelji analiziraju foto i video materijal i ispituju oštećene i druge goste i zaposlene

Pokrenuta istraga zbog droge za silovanje na žurci Šolcovog SDP! Sedam slučajeva nanošenja opasnih telesnih povreda
Copyright AP Photo/Michael Sohn

Nemačka Policija potvrdila je u četvrtak da istražuje sedam slučajeva nanošenja opasnih telesnih povreda.

Nemačka policija pokrenula je istragu o upotrebi droge za silovanje na letnjoj zabavi koju su organizovale Socijaldemokrate (SPD) pre dve nedelje.

Nakon događaja koji je organizovala poslanička grupa SPD 6. jula, 14 ljudi je prijavilo da se loše oseća i da ima gubitak pamćenja. Međutim, neki slučajevi nisu mogli biti dokazani, saopštila je policija.

Istražitelji analiziraju foto i video materijal i ispituju oštećene i druge goste i zaposlene. Kako je saopštila policija, istraga je do sada bila usmerena na jednu neidentifikovanu osobu.

Navodna 21-godišnja žrtva podnela je policijski izveštaj nakon incidenta i pregledana je u bolnici. Doživela je mučninu, vrtoglavicu i gubitak pamćenja. Tokom događaja nije konzumirala alkohol.

Stranka je u sredu uveče poslala mejl zabavljačima u kojem osuđuje "stravičan čin" i izražava nadu da će odgovorni biti pronađeni i kažnjeni.

Tradicionalnoj letnjoj zabavi prisustvovalo je oko hiljadu ljudi, uključujući članove parlamenta i kancelara Olafa Šolca. Bio je to događaj na koji su mogle doći samo pozvane osobe.

T. i. droge za silovanje se obično daju u piću ili hrani, ostavljajući žrtve zbunjenim i nesposobnim da se odupru seksualnom napadu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike