Konobarica spasla život dečaku uz pomoć jedne poruke: Njegov odgovor je bio dovoljan da odmah pozove policiju

09.06.2022

13:19

0

Autor: N. Pavlović

Dete (11) je preživelo neverovatno zlostavljanje

Konobarica spasla život dečaku uz pomoć jedne poruke: Njegov odgovor je bio dovoljan da odmah pozove policiju
dečak - Copyright Orlando Police Department

Porota je proglasila Timotija Lija Vilsona (36) sa Floride krivim zbog zlostavljanja deteta, a slučaj je otkriven zahvaljujući konobarici jednog restorana.

Naime, kada je dečak (11) u januaru prošle godine sa porodicom bio u restoranu u Orlandu, zaposlenoj Flavijani Karvaljo se učinilo da nešto nije u redu. Dečak je sedeo odvojen od roditelja, a nije dobio hranu i piće. Takođe, modrice i ogrebotine su bile primetne.

Karvaljo je stala iza njegovih roditelja i podigla poruku kako bi dečak mogao da je pročita. Upitala ga je da li je dobro, a on je odmahnuo glavom. Na drugoj poruci je napisala: "Da li ti treba pomoć?", a dečak je klimnuo potvrdno.

Tada je konobarica pozvala policiju i svog šefa. Vilson je uhapšen u restoranu, a majka Kristen Svon je nekoliko dana kasnije odvedena u pritvor.

Istraga je utvrdila da je dečak držan podalje od ostatka porodice u hotelskoj sobi koja se koristi kao magacin, nije redovno jeo ni pio, bio je podvrgnut strogim vežbama i drugim zlostavljanjima. 

Svonova se sumnjiči za zanemarivanje deteta, zlostavljanje i neprijavljivanje zlodtavljanja deteta. Izjasnila se da nije kriva.

Vilson će biti osuđen 19. avgusta.

Nakon što je par uhapšen, policija je drugo dete (4) udaljila iz njihove kuće, ali je utvrđeno da ono nije pretrpelo nikakvo zlostavljanje. Kako se navodi, dečak je Kristenino dete iz prethodne veze.

Tada je utvrđeno da je dečak prilično neuhranjen za svoje godine i da je imao brojne modrice po telu u različitim stepenima zarastanja.

Istražitelji su naveli da je bio mučen i surovo kažnjavan, a ponekad bi ga obesili za vrat ili noge da visi naopačke. Jednom prilikom bio je zavezan za kolica.

- Ovo dete je prošlo kroz mučenje. Ja sam majka i kada sam videla šta je 11-godišnjak morao da preživi... Zabolela me je duša. Da konobarica nije nešto preduzela, on možda više ne bi bio sa nama - rekla je detektivka Erin Loler.

- Bog me je iskoristio da mu pomognem. Dužni smo da obratimo pažnju na one kojima treba pomoć i istupimo kako bi nešto promenili - rekla je Karvaljo.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike