Zastrašujući snimak iz Španije: Voz stao zbog požara, putnici uspaničeno gledali kako se vatra približava sa obe strane pruge (VIDEO)

20.07.2022

11:53

0

Nakon incidenta železnička kompanija RENFE obustavila je usluge na jugozapadu zemlje

Zastrašujući snimak iz Španije: Voz stao zbog požara, putnici uspaničeno gledali kako se vatra približava sa obe strane pruge (VIDEO)
požar u Španiji - Copyright Printscreen Twitter/tommyhale91

Dramatičan snimak koji je napravio je putnik Fransisko Soan Perez, koji je bio zarobljen u jednom od vagona kad se voz neplanirano zaustavio u španskoj pokrajini Zamora zbog požara koji je goreo sa obe strane pruge, pojavio se na društvenim mrežama.

Putnici su nekoliko minuta bespomoćno posmatrali kako mašinovođa usporava i kako im se plamen približava.

Perez je rekao da je došlo do „trenutke panike“ kada se voz zaustavio, a da su putnici mogli da vide kako vatra brzo napreduje sa obe strane pruge.

U okviru objave na Tviteru pored video-snimka je napisao: „Trenuci panike u vozu Madrid-Ferol u Zamori kod Sanabrije, 9.30 časova. Voz je nastavio putovanje nakon nekoliko minuta".

U snimku su se mnogli čuti uspaničeni putnici koji su govorili „Staje... šta radi?“, dok se voz zaustavljao pre nego što je povećao brzinu i bezbedno stigao na odredište, u 0Ferol.

- Bilo je zaista zastrašujuće videti kako se vatra brzo širila. Novi žbun bi tren oka počeo da gori. Bilo je pitanje sekundi - rekao je Perez za AAP.

 

 

- Odjednom se smračilo. Čak smo i miris dima mogli da osetimo - dodao je on.

Nakon toga španska železnička kompanija RENFE obustavila je usluge na jugozapadu zemlje.

Ta pokrajina zabeležila je dva smrtna slučaja u požarima u poslednja dva dana: 69-godišnji pastir i 62-godišnji vatrogasac zarobljeni u plamenu.

Španiju, zajedno sa većinom južne Evrope, pustoše šumski požari jer su temperature ui poslednjih nekoliko dana naglo skočile, dok je zemlja pod upozorenjem zbog „ekstremne opasnosti“ od požara.

Prema podacima Državnog instituta Karlos III, prijavljeno više od 510 smrtnih slučajeva koji su povezani sa visokim temperaturama.

Španske vlasti saopštile su da se vatrogasci bore sa više od 20 šumskih požara koji i dalje besne od Galicije na jugu gde je vatra uništila 4.500 hektara.

Više od 30 šumskih požara širom Španije primoralo je na evakuaciju hiljade ljudi i zapalilo oko 22.000 hektara samo tokom prošle nedelje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike