Oglasio se i Kijev o nesreći kod Kavale: Svi stradali su ukrajinski državljani, otkriven preliminarni uzrok pada

17.07.2022

11:37

0

U pitanju je avion ukrajinske kompanije "Meridijan"

Oglasio se i Kijev o nesreći kod Kavale: Svi stradali su ukrajinski državljani, otkriven preliminarni uzrok pada
kavala avion (3) - Copyright AP Photo/Giannis Papanikos

Svi članovi posade ukrajinskog transportnog aviona Antonov-12 koji se srušio na severu Grčke bili su državljani Ukrajine, saopštio je danas portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko. On je na svom Fejsbuk profilu naveo da je preliminarni uzrok nesreće u kojoj su poginuli svi članovi posade kvar jednog od motora.

Dodao je da je po instrukcijama ministra spoljnih poslova Ukrajine, Dmitra Kulebe, formiran operativni štab pri konzulatu Ukrajine u Solunu. 

- Ukrajinski konzuli su već stigli na mesto nesreće i sarađuju sa spasiocima i pripadnicima grčke policije kako bi utvrdili sve okolnosti incidenta - naveo je Nikolenko.

Avion koji se u subotu nešto pre 23 sata srušio kod grada Kavala na severu Grčke, bio je ukrajinski Antonov An-12BK koji je leteo iz Niša za Aman, objavio je portal Flightradar24.

Kao se navodi na Tviter nalogu tog portala, u pitanju je avion ukrajinske kompanije "Meridijan".

Grčka civilna avijacija potvrdila je da je avion leteo iz Srbije za Jordan.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je avion prevozio 11,5 tona robe naše namenske industrije ka Bangladešu, čije je Ministarstvo odbrane bilo i kupac.

Prema podacima sa kojima raspolaže srpsko Ministarstvo, avion je poleteo sinoć oko 20.40 po našem vremenu iz Niša i prevozio je 11,5 tona robe naše namenske industrije privatne firme "Valir", koja se sastojala od osvetljavajućih minobacačkih mina i školskih mina, ka krajnjem kupcu Bangladešu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike