Grk sa terase snimio kako pada avion i pretvara se u užarenu loptu: Stradali Ukrajinci, novi snimci nesreće kod Kavale (FOTO/VIDEO)

17.07.2022

11:11

0

Među stradalima nije bilo srpskih državljana

Grk sa terase snimio kako pada avion i pretvara se u užarenu loptu: Stradali Ukrajinci, novi snimci nesreće kod Kavale (FOTO/VIDEO)
kavala - Copyright Youtube/ENA CHANNEL GREECE

Avion koji se u subotu nešto pre 23 sata srušio kod grada Kavala, na severu Grčke, ukrajinski je Antonov An-12BK koji je leteo iz Niša za Aman, objavio je portal Flightradar24.

U pitanju je avion ukrajinske kompanije "Meridijan", a svih osam članova posade je stradalo, a u pitanju su Ukrajinci, potvrdilo je tamošnje Ministarstvo odbrane. Među njima nije bilo državljana Srbije.

Avion je poleteo iz Niša u 20.26 sati, ali je na oko pola puta preko Egejskog mora napravio zaokret nazad prema kopnu.

AP Photo/Giannis Papanikos
 

Flightradar24 navodi da je poslednji signal iz letelice poslat u 21.47, u trenutku kada je avion bio na visini od oko 106 metara, oko 36 kilometara od aerodroma Kavala.

Prema pisanju portala Prototema, izveštaji sugerišu da je avion u vazduhu izgubio četvrti motor i da se zapalio.

Žitelji opštine Panagios, u Kavali, videli su da se nešto dešava na nebu iznad njih i uspeli su da snime kobni pad iz nekoliko uglova.

Jedan Grk je prizor snimio sa terase porodične kuće. Kad se letelica survala na zemlju, sve je bljensulo.

"Gde pada?", čuje se glas žene kako šokirano komentariše na snimku. Nekoliko trenutaka kasnije, čuje se i muškarac koji je uzviknuo: "Bože, pao je. Pao je!" Posle nekoliko trenutaka začulo se pitanje: "Palo je u Panagiju. Da li tamo ima kuća?"

Nekoliko trenutaka nakon pada aviona na 36 kilometara od aerodroma na Kavali, pristigli su i prvi meštani koji su telefonom sa veće razdaljine snimili buktinju. Na snimku se čuju eksplozije u nekoliko navrata.

Na mesto nesreće izašao je veliki broj vozila hitne pomoći, vatrogasaca, policije i vojske. 
Gradonačelnik Panagiosa je sat posle ponoći po grčkom vremenu naložio meštanima da ne uključuju klima uređaje i ne otvaraju prozore.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike