Prve fotografije sa mesta nesreće u Kavali: Garež i ostaci letelice rasuti po polju

17.07.2022

06:27

0

Autor: 24sedam

Avion je vlasništvo privatne američke firme koji je registrovan u Ukrajini

Prve fotografije sa mesta nesreće u Kavali: Garež i ostaci letelice rasuti po polju
Tan2022-7-17_65237669_5 - Copyright (AP Photo/Giannis Papanikos)

Avion koji se sinoć nešto pre 23 sata srušio kod grada Kavala na severu Grčke, bio je ukrajinski Antonov An-12BK koji je leteo iz Niša za Aman, objavio je portal Flightradar24.

Avion je vlasništvo privatne američke firme koji je registrovan u Ukrajini. Grčka civilna avijacija potvrdila je da je avion leteo iz Srbije za Jordan, navodi agencija AP.

Na mestu pada aviona su pripadnici vojske i pirotehničari, koji pokušavaju da priđu srušenoj letelici i ispitaju teret koji je nosio. Na mestu pada je pronađena nepoznata bela materija.

- Plan nam je da podignemo dron da iz daljine vidimo šta se dešava na terenu, jer su pre sat vremena ušli ljudi iz EMAK-a sa specijalnom zaštitnom opremom i specijalnim instrumentima i nastavili sa merenjima. Merenja nisu pokazala ništa, ali su primetili nestabilnost na licu mesta, sa jakim dimom, toplotom i nekom belom materijom za koju ne znamo šta je. Iz tog razloga, specijalna grupa Oružanih snaga treba da proveri o kakvom se materijalu radi i da li je bezbedno da priđemo tom mestu - saopštili su nadležni i dodali da nema aktivnog požara jer se vatra gasi od sinoć.

 

 

Građanima je zabranjen ulazak na lokalitet u radijusu većem od 500 metara zbog bezbednosti.

Grčki mediji tvrde da se u avionu nalazilo osam osoba i da je prenosio 12 tona "opasnih materijala", pretežno eksploziva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike