Devojka ostala paralizovana posle odlaska kod kiropraktičara: Mesec dana leži u bolnici, porodica strahuje od najgoreg

15.07.2022

11:08

0

Odmah nakon tretmana prebačena je bolnicu, gde je otkriveno oštećenje arterija na vratu

Devojka ostala paralizovana posle odlaska kod kiropraktičara: Mesec dana leži u bolnici, porodica strahuje od najgoreg
Kejtlin Džensen - Copyright Printscreen Instagram/rae.jensen

Srpsku javnost potresao je slučaj Milana Đ. (58) koji je navodno preminuo posle tretmana kod kiropraktičara u privatnoj ordinaciji "Balans medika" u centru Beograda. Kasnije se ispostavilo da njegov slučaj nije jedinstven i da su mnogi imali probleme posle sličnog tretmana.

Tako je Kejtlin Džensen (28) iz Džordžije ostala je paralizovana kada joj je kiropraktičar navodno oštetio četiri arterije tokom rutinske posete zbog bola u vratu.

Sve se odigralo 16. juna, a ona danas i dalje leži u bolničkom krevetu i može samo da komunicira očima i mrda nožnim prstima.

Prema njenoj priči, ona je otišla kod kiropraktičara, koga nije imenovala, da bi namestila vrat.

Nedugo nakon toga primljena je u bolnicu Savani nakon što joj je bilo loše, a tamo je otkriveno da su joj secirane četiri arterije na vratu.

Nakon toga je doživela srčani zastoj i moždani udar i na 10 minuta joj je stao puls, ali su lekari uspeli da je ožive i na kraju saznali da je zbog traumatske povrede mozga skoro potpuno paralizovana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caitlin Jensen (@rae.jensen)

 

Kejtlinina porodica je za njeno stanje okrivila kiropraktičara i trenutno pokušava da je iz bolnice prebaci u rehabilitacioni centar.

- Doktor koji joj je spasao život i njegove kolege slažu se da je to direktna posledica manipulacije vrata - rekla je njena majka Darlin Džensen, otkrivši i da je kiropraktičar pozvao prvo hitnu pomoć, pa onda i nju, rekavši joj da Kejtlin "ima reakciju na tretman".

Prema rečima njenog brata Kejleba, Kejtlin sada može da otvori oči i bude budna s vremena na vreme, kao i da pomeri ruku i blago je stisne.

Na sajtu američke profitne organizacije za grupno finansiranje GoFundMe pokrenuta je kampanja kako bi se prikupio novac za njeno lečenje, a prema poslednjim infoamrcijama na stranici posvećenoj Kejtlin, njeno stanje se neznatno poboljšalo.

- Otvorila je oči širom i probala je da se nasmeje levom stranom usne - napisala je njena majka 2. jula.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caitlin Jensen (@rae.jensen)

 

Nažalost, nekoliko dana kasnije, 7. jula, porodica je napisala da je Kejltin imala tešku nedelju zbog niskog pritiska i groznice.

Slučaj koji je uznemirio Srbiju

Muškarac Milan Đ. preminuo je u subotu u Institutu za ortopediju na Banjici, na koji je, kako su pisali mediji, prevezen nakon tretmana kod kiropraktičara u privatnoj ordinaciji "Balans medika". Nakon toga Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog za obdukciju kako bi se utvrdilo da li je neadekvatan tretman doveo do njegove smrti.

Čovek star 58 godina bio je, prema navodu medija, 24. marta kod kiropraktičara radi nameštanja vratnog pršljena (atlasa), posle čega se ukočio i nije mogao da se kreće. U 16.40 iz privatne ordinacije "Balans medika" kolima Hitne pomoći prevezen je na Institut za ortopediju na Banjici.

Tamo su mu konstatovali frakturu prvog vratnog pršljena, zbog čega je ostao nepokretan i morao je da bude uveden u veštačku komu, posle čega je preminuo u subotu.

Centar za alternativnu medicinu "Balans medika" radio je bez licence, a zdravstvena inspekcija resornog Ministarstva nije u mogućnosti da izvrši kontrolu te ustanove jer im je, kako kažu u Ministarstvu zdravlja, onemogućen ulaz u prostorije privatne ordinacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike