Prve reči Donalda Trampa nakon smrti Ivane: Bila je divna, lepa i neverovatna žena...

14.07.2022

19:56

0

Autor: A. B.

Ubrzo nakon saopštenja porodice, oglasio se bivši predsednik SAD

Prve reči Donalda Trampa nakon smrti Ivane: Bila je divna, lepa i neverovatna žena...
Ivana Donald Tramp 1 - Copyright AP Photo/Patrick Semansky Profimedia

Bivša supruga Donalda Trampa, Ivana Tramp, preminula je u 73. godini.

Tim povodom oglasila se porodica koja je istakla da je bila veliki borac i hrabro odgajila troje dece, te dočekala desetoro unučadi.

- Ivana Tramp je bila veliki borac. Pobegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju decu o hrabrosti i čvrstini, saosećanju i odlučnosti. Jako će nedostajati njenoj majci, njenoj deci i 10 unučadi - saopštila je porodica Tramp.

Preminula Ivana Tramp!

Ubrzo se oglasio i Donald Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social".

- Veoma sam tužan što obaveštavam sve one koji su je voleli, kojih ima mnogo, da je Ivana Tramp preminula u svom domu u Njujorku. Bila je divna, lepa i neverovatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Njen ponos i radost su bili njeno troje dece, Donald mlađi, Ivanka i Erik. Bila je tako ponosna na njih, kao što smo bili i svi mi na nju. Počivaj u miru Ivana! - poručio je bivši predsednik SAD.

Ko je bila Ivana Tramp?

Rođena je kao Ivana Marija Zelničkova u Čehoslovačkoj pod komunističkom vlašću. U detinjstvu se bavila skijanjem, te je neko vreme studirala na Praškom univerzitetu. 1971. godine se udala za agenta za prodaju nekretnina Alfreda Vinklmajru, a 1973. godine emigrirala u Kanadu. 

Od prvog muža se razvela 1976. godine, a nakon što je upoznala Trampa u Njujorku, za njega se venčala 1977. 
godine.

Bračni par Tramp je brzo postao jedan od najpoznatijih u njujorškom otmenom društvu. Ivana je Donaldu rodila troje dece - Donalda Džuniora (1977), Ivanku (1981) i Erika (1983). Kada je krajem 1990. otkriveno kako Donald održava vanbračnu vezu sa glumicom Marlom Meps, pokrenula je brakorazvodnu parnicu koja je okončana sudskom nagodbom 1992. godine. 

Nakon nje je ostala sa bivšim mužem u dobrim odnosima, te je, između ostalog, 2016. godine javno podržala njegovu kandidaturu za američkog predsednika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike