Zelenski zapretio Moskvi: Ne bih da pripremam Rusiju za neprijatna iznenađenja!

11.07.2022

18:15

0

Zelenski je odbio da otkrije plan za ponovno zauzimanje juga Ukrajine

Zelenski zapretio Moskvi: Ne bih da pripremam Rusiju za neprijatna iznenađenja!
Vladimir Zelenski - Copyright Ludovic Marin, Pool via AP

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sastao se u ponedeljak sa premijerom Holandije Markom Ruteom, a nakon sastanka je izjavio da Holandija aktivno naoružava Ukrajinu, ali da ne želi da otkrije najnoviji sporazum o snabdevanju i vojnoj pomoći.

- Holandija je jedna od deset partnerskih zemalja koje pomažu u naoružavanju naše vojske. Nisam siguran da mogu apsolutno sve da kažem o tome šta se dogovaramo sa holandskim parlamentom. Ne bih da pripremam Rusiju za neprijatna iznenađenja. Želeo bih da ostavim te informacije za ukrajinsku vojsku - rekao je Zelenski.

On je napomenuo da je ovog puta sa premijerom Holandije razgovarao i o pitanju isporuke artiljerije.

Zelenski je, takođe, odbio da otkrije plan za ponovno zauzimanje juga Ukrajine.

- Nisam čitao intervju ministra odbrane. Mogu da kažem da je zadatak cele naše vojske da deokupira celu našu teritoriju. Neću iznositi detalje ovih planova - rekao je Zelenski odgovarajući na pitanje da li se razvija plan za kontraofanzivu na jugu Ukrajine i da li postoji određeni vremenski okvir.

Ranije je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov u intervjuu za britanski list "Tajms" rekao da je Zelenski naredio vojsci da vrati jug zemlje pod kontrolu Kijeva.

U tu svrhu se okupljaju „milionske borbene snage opremljene zapadnim oružjem“. 

Sa svoje strane, zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk izjavila je da ukrajinska vojska kreće u kontraofanzivu i pozvala civilno stanovništvo da napusti teritorije koje kontroliše Rusija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike