Evropljani pred tačkom ključanja: U Austriji već počeli protesti protiv nove novčane pomoći Ukrajini (FOTO)

10.07.2022

13:03

0

Za sve vreme sukoba članice Evropske unije parcijalno donose odluke koja uključuje finansijske donacije, kao i isporuke oružja

Evropljani pred tačkom ključanja: U Austriji već počeli protesti protiv nove novčane pomoći Ukrajini (FOTO)
protesti austrija - Copyright Printscreen/Telegram/Ria Novosti

Netrpeljivost i nezadovoljstvo Evropljana povodom odluka njihovih vlada da podrže Ukrajinu sve više raste. U Beču su, nakon odluke Vlade da je finansijski podrži, otpočeli masovni protesti.

Na trgu su okupljene stotine Bečlija sa zastavama Rusije i razvijenim transparentima: Ujedinjeni sa Rusijom.

Širom Evrope ljudi su nezadovoljni uvedenim sankcijama koje utiču na masovno povećanje cena, počevši od osnovnih životnih namirnica, preko struje i gasa do ostalih energenata.

Građani Evropske unije su danas obavešteni da će se od sutra na neizvesno vreme ponovo zatvoriti Severni tok 1, koji Nemačku snabdeva sa oko 40 odsto ruskog gasa. To je izazvalo još veće nezadovoljstvo, a stanovnici Unije dodatno strepe od dalje eskalacije inflacije.

U Austriji i širom Evropske unije su političari već izražavali nezadovoljstvo uvedenim sankcijama, a sada je na njihovoj strani i narod.

 

- Sankcije Evropske unije protiv Rusije pucanj su u sopstveno koleno i Austrija bi trebalo da odustane od njih - smatraju bivši šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Jozef Čap i nekadašnji šef poslaničkog kluba Slobodarske stranke (FPO) Peter Vestentaler.

"Sive eminencije" u svojim partijama ukazuju da se sankcijama samo doprinosi povećanju siromaštva u Austriji i drugim evropskim zemljama, dok one u Rusiji ne pokazuju efekte.

- Treba nešto učiniti da se završi ovaj rat. Polako se raspada solidarnost sa Ukrajinom. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski trebalo bi nekada da da svoj doprinos, a ne samo da sluša ono što mu nalažu SAD - podvukao je Čap.

Da podsetimo, Evropska unija je do sada Rusiji uvela šest paketa sankcija, a kako je najavljeno u pripremi je i sedmi koji obuhvata potpunu zabranu uvoza ruskog gasa i petrohemije, kao i zabranu uvoza zlata iz Rusije.

Za sve vreme sukoba članice Evropske unije parcijalno donose odluke u pomoći Ukrajini koja uključuje finansijske donacije, kao i isporuke oružja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike