Krvavi dečak (2) pronađen ispod oca stradalog u Čikagu rasplakao Ameriku: U pucnjavi izgubio oba roditelja

06.07.2022

10:44

0

Mali Ejden je raznežio ljude koji su se organizovali da prikupe novac kako bi mu pomogli

Krvavi dečak (2) pronađen ispod oca stradalog u Čikagu rasplakao Ameriku: U pucnjavi izgubio oba roditelja
irina-i-kevin-mekarti - Copyright Gofundme

Među stradalima u masakru na paradi u Hajlend parku u ponedeljak je i bračni par u 30-im godinama koji je iza sebe ostavio dvogodišnjeg sina koji je nepovređen pronađen ispod mrtvog oca.

Irina Makarti (35) i njen suprug Kevin Makarti (37) bili su na paradi sa svojim naslednikom Ejdenom kada je naoružani napadač prerušen u žensku odeću otvorio vatru na proslavi 4. jula, pretvarajući slavlje u krvavu noćnu moru.

Par je bio među sedam ljudi koji su ubijeni tokom haosa.

Njihovog sina ispod tela smrtno ranjenog oca uočio je prolaznik koji je bio u begu, navodi Dejli bist.

- Dečko mi je dao ovog dečaka i rekao da ga je našao ispod oca koji je pogođen u nogu. Pokušavali su da zaustave krvarenje, pa sam odvela dečaka u ​​garažu. Stalno je pitao da li će se mama i tata uskoro vratiti - priseća se 38-godišnja Loren Silva.

Kad je ušla u garažu, upsela je da mu očisti ogrebotine i opere krv sa njega. Rekla je da nosio samo jednu cipelu i da mu je čarapa bila krvava.

Irinini prijatelji su pokrenuli projekat  na GoFundMe kako bi se prikupio novac za dete koje je ostalo bez oba roditelja. Stranica je već u utorak prikupila više od milion dolara.

 

 

- Posle pucnjave u Hajlend parku u Ilionisu 4. jula zajednica Nort Šor se okupila da pomogne dečaku o kome nismo znali ništa. Odveli smo ga na sigurno pod tragičnim okolnostima, okupili smo se da lociramo njegove bake i dede i molili se za bezbednost njegove porodice - navodi se u akciji prikupljanja sredstava.

- Nažalost, moram da podelim njegovo ime. Ejden Makarti. I treba mu još naše pomoći. Njegovi roditelji Irina i Kevin ubijeni su tokom pucnjave 4. jula. Sa dve godine, Ejden je ostavljen u nezamislivom položaju: da odrasta bez roditelja.

O detetu trenutno brinu Irinini roditelji, Miša i Nina Levberg, navodi se u akciji prikupljanja sredstava.

- Pred njim će biti dug put da se izleči, pronađe stabilnost i na kraju ide kroz život kao siroče. Okružen je prijateljima i širom porodicom, koji će ga prigrliti s ljubavlju i svim sredstvima koja su im na raspolaganju kako bi mu obezbedili da ima sve što mu je potrebno dok raste - piše na stranici GoFundMe.

 

 

- U ime njegove porodice i uz njihovu dozvolu osnivam ovu akciju prikupljanja sredstava kako bih podržao njega i negovatelje koji će imati zadatak da ga podignu, brinu o njemu i podrže ga.

Angela Vela, Irinina prijateljica, napisala je na Fejsbuku da joj se „stomak zavezao u čvor“.

- Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Irina je bila tako zabavna osoba sa iskrenom dušom. Imam toliko pozitivnih uspomena sa njom - piše u okviru njene objave.

- Moje misli i molitve su sa njenom porodicom, posebno sa njenim slatkim slatkim dečakom. Ako ste u mogućnosti da donirate, učinite to. Još sam u šoku i neverovatno tužna zbog njene smrti, kao i zbog cele tragedije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike