Ubijen lovac koji je životinje skupljao kao trofeje: Uživao da se slika sa mrtvim lavovima i žirafama (FOTO)

04.07.2022

11:04

0

Autor: N. Pavlović

Vodio firmu za "eko-safari"

Ubijen lovac koji je životinje skupljao kao trofeje: Uživao da se slika sa mrtvim lavovima i žirafama (FOTO)
riaan - Copyright Facebook/Riaan Naude

Rijan Nod (55), tzv. lovac na trofeje, ubijen je u Južnoj Africi.

Nod je vodio firmu "Pro Hunt Africa" koj je bila specijalizovana za lov i "eko-safari" u severnim delovima te zemlje.

Njegovi nalozi na društvenim mrežma bili su preplavljeni slikama na kojima pozira pored mrtvih životinja, poput lavova, slonova ili žirafa.

Kako je navela policija, Nod je pronađen mrtav pored svog vozila u provinciji Limpopo, poznatoj po prirodnim rezervatima i nacionalnom parku Kruger.

Ležao je na zemlji, a glava i lice su mu bili obliveni krvlju. U njegovom vozilu su pronađene i lovačke puške, odeća, voda, viski i pidžama.

Neprofitna organizacija koja se bori protiv krivolova na nosoroge, "Heritage Protection Group", saopštila je da je Nod zaustavio svoj džip kraj puta jer se pregrejao.

Ubrzo su se zaustavila još jedna kola iz kojih su izašla dva muškarca. Navodno, Noda je upucao jedan od njih iz neposredne blizine, a ukrali su mu i pištolj, posle čega su pobegli.

Iako su iz Nodove firme tugovali zbog njegove smrti, postavivši na Tviter još jednu sliku na kojoj pozira sa mrtvim lavom, među komentarima se moglo videti da mnogi ne odobravaju takve aktivnosti.

- Lovac je ulovljen... Ne usrećuje me ovo, ali životinje ne treba da budu bilo čiji trofej, već treba da žive u svom prirodnom staništu - glasio je jedan komentar.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike