Jupiter je prva životinja koja je uginula od koronavirusa u Ohaju: Velika mačka koja je sa lakoćom podizala 75 kilograma!

30.06.2022

21:01

0

Autor: M.P.

Nesrećna životinja je razvila pneumoniju što je dovelo do njene smrti

Jupiter je prva životinja koja je uginula od koronavirusa u Ohaju: Velika mačka koja je sa lakoćom podizala 75 kilograma!
tigar - Copyright Pixabay

Četrnaestogodišnji tigar po imenu Jupiter uginuo je usled zdravstvenih komplikacija nakon što se zarazio koronavirusom u Zoološkom vrtu u Ohaju.

Nesrećna životinja je razvila pneumoniju što je dovelo do njene smrti.

- U sredu, 22. juna Jupiter je počeo da pokazuje simptome bolesti, nije bio zainteresovan za hranu, teško mu je bilo da stoji, hoda ili da reaguje na zaposlene u Zoo vrtu - napisali su nadležni iz Zoo vrta u svom saopštenju za javnost.

- Kako se ovakvo stanje nastavilo i narednog dana, Jupiter je anesteziran, radi pregleda i davanja terapije. Inicijalni rezultati pokazali su infekciju i otpočeto je lečenje.

Jupiter je i inače imao problema sa hroničnim bolestima.

- Nažalost, njegovo stanje se nije popravljalo sa terapijom i odbijao je da se kreće i jede. Tokom narednog dana podvrgnut je opširnijim testovima.

Nažalost, uginuo je u nedelju i ovo je prva životnja u ovom Zoo vrtu koja je nastradala usled komplikacija koronavirusom.

- Pamtićemo ga kao ogromnog i impresivnog tigra koji je voleo ribu, spavanje u pećini, igranje sa kartonskim kutijama i vatrogasnim domom teškim 75 kilograma koja je bila preteška za zaposlene u Zoo vrtu, ali ne i za njega.

Takođe, zaposleni su rekli da će ga pamtiti i po poverenju koju su izgradili sa njim, kao i po njegovom prijateljskom ponašanju prema ženskim tigrovima Marom i Natašom.

Jupiter je rođen 9. jula 2007 godine u moskovskom Zoo vrt, ali je 2015. došao u Zoo vrt u Ohaju, nakon što je prvu polovinu života proveo u češkom Zoo vrtu.

- Jupiter je ostavio potomstvo vredno poštovanja i ponosan je tata devet tigrića, šest rođenih u Zoo vrtu u Ohaju - naglasio je ovaj Zoo vrt napominjući da je tako pomogao svoju vrstu koja je ugrožena.

- Jupiter će nam mnogo nedostajati... nadamo se da nas čuva u svojim mislima - zaključili su iz Ohaja.

Inače, zaposleni nose maske kako ne bi zarazili životinje koronavirusom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike