Marija Zaharova besna! Pariz objavio poverljivi razgovor Putina i Makrona- zar se tako shvata diplomatija?

03.07.2022

20:14

0

Pariz je prekršio poverljivost razgovora predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona

Marija Zaharova besna! Pariz objavio poverljivi razgovor Putina i Makrona- zar se tako shvata diplomatija?
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Francuski mediji objavili su u nedelju transkript razgovora Emanuela Makrona i Vladimira Putina od 20. februara.

Pariz je prekršio poverljivost razgovora predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona - što ilustruje kako Jelisejska palata shvata pojam diplomatije, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova televiziji "Rusija-1".

- Kada se obavljaju pozivi na najvišem nivou, to je, naravno, poverljiva stvar, prirodno, to su zatvoreni razgovori. Ispostavilo se da je nekoliko pre meseci, kada je Makron pozvao predsednika Rusije, ceo razgovor snimala novinarska kamera sa novinarima koji su sedeli i sve to snimali. Ovo je primer da oni tako shvataju reč "diplomatija" -  rekla je Zaharova, komentarišući dokumentarni film francuskog reditelja Gi Lagaša "Predsednik, Evropa i rat" o Makronovim potezima za rešavanje ukrajinskog sukoba, u kojem je prikazan snimak telefonskog razgovora Makrona i Putina.

Profimedia
 

Ona je napomenula da je Pariz imao osam godina da "pokaže čudo svog profesionalizma" radeći na sporazumima iz Minska u okviru Normandijskog formata.

- Nula, kao što ste videli - ocenila je rezultate tog rada. Francuski mediji objavili su u nedelju transkript razgovora Emanuela Makrona i Vladimira Putina od 20. februara. Razgovor je snimio francuski novinar Gi Lagaš, koji je tada lično bio prisutan, snimajući reportažu o predsedniku Francuske.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike