Otkrivena nacionalnost druge žrtve ajkule u Hurgadi: Žena u Egipat otputovala iz Rumunije!

03.07.2022

14:41

0

Navodi se da će se vršiti i ispitivanja koja bi trebala da istraže zašto su ajkule bile agresivne

Otkrivena nacionalnost druge žrtve ajkule u Hurgadi: Žena u Egipat otputovala iz Rumunije!
ajkula - Copyright Foto: WEATHER NOW / YOUTUBE

 

Egipatsko ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je danas da je još jedna žena preminula od posledica napada ajkule u regionu Sahel Hašiš, južno od Hurgade.

Egipatska ministarka zaštite životne sredine Jasmin Fuad uputila je preko svog Fejsbuk profila saučešće porodicama dveju nastradalih žena i navela da su ih ajkule napale dok su plivale, te da su vlasti oformile specijalne timove koji prikupljaju sve informacije u vezi sa napadom, prenosi Tanjug.

Navodi se da će se vršiti i ispitivanja koja bi trebala da istraže zašto su ajkule bile agresivne.

Dva izvora navela su Rojtersu da je telo rumunske turistkinje otkriveno nekoliko sati nakon što je jedna Austrijanka (68) nastradala u napadu u ajkule.

O drugom napadu ajkule izvestio je i novinar "20 minuta", koji je tamo na odmoru. Dva incidenta dogodila su se na udaljenosti od oko 500 metara.

Ministarstvo je pokrenulo istragu o incidentu i zatvorilo plažu na tri dana. Vodeni sportovi kao što su ronjenje, snorkeling, jedrenje zmajem i jedrenje na dasci nisu dozvoljeni u ovoj oblasti tokom ovog perioda, navodi se u saopštenju.

Takođe se napominje da je guverner guvernerata Crvenog mora, general-major Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u oblasti oko napada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike