"Rekao sam im da sam video ajkulu 15 minuta ranije i nisu mi verovali": Svedok užasa u Hurgadi (VIDEO)

02.07.2022

14:20

0

Autor: M. Vu.

Žrtva je identifikovana kao Elizabet Skvajer koja je živela u toj zemlji i bila je udata za Egipćanina

"Rekao sam im da sam video ajkulu 15 minuta ranije i nisu mi verovali": Svedok užasa u Hurgadi (VIDEO)
ajkula profimedia-0295036873 - Copyright Profimedia

- Video sam ajkulu samo 15 minuta pre napada dok sam ronio pod vodom. Nisam siguran, ali mislim da je bila ajkula bik ili čak velika bela ajkula. Oči su joj izgledale zastrašujuće - posvedočio je Robin Talmen koji je video kako u odmaralištu Sahl Hašiš nadomak Hurgade, morska neman napada ženu, odgriza joj ruku, a koja je kasnije preminula.

Prema informacijama koje smo objavili ranije, život je izgubila državljanka Austrije (68). Žrtva je identifikovana kao Elizabet Skvajer koja je živela u toj zemlji i bila je udata za Egipćanina. Nesrećna žena nije imala puno šanse i na smrt je iskrvarila. Međutim, Robin tvrdi da je nesreća mogla biti sprečena.

- Tužno je sve to! Osoblje hotela mi nije verovatlo kada sam im rekao da se u vodi nalazi ajkula. Još sedam dana sam ovde i ne znam kako ću nastaviti odmor sa ovim saznanjem da je žena preminula pred mojim očima. Pokušao sam da im skrenem pažnju, nisam želeo da insistiram , pošto sam čuo da mogu lako da odem u zatvor. Hotelijeri ne žele da izgube novac, pa pokušavaju da sve zataškaju - ispričao je Robin.

Da podsetimo, žena (68) je viđena kako očajnički pokušava da dopliva nazad do obale nakon napada pred užasnutim posmatračima. Žena je kasnije preminula u kolima hitne pomoći od "šoka".

Zastrašujući video koji su snimili ruski turisti, prikazuje ženinu krv u vodi dok se borila da se vrati do pristaništa. Velika masa gledala je dramu, ali niko nije ušao u vodu da pomogne ženi.

Drugi izveštaji kažu da su turisti izleteli iz vode kada je žena napadnuta i pokušali da "odvrate ajkulu od žrtve".

Jedan egipatski izveštaj kaže: "Penzionerka je plivala u oblasti Sahl Hašiš, južno od letovališta Hurgada, u petak. Napala ju je ajkula koja joj je odgrizla ruku i nogu. Pokušala je sama da stigne do obale. Došli su lekari i odvezli je u bolnicu. Lekari su usput izvršili reanimaciju, ali njeno srce nije ponovo pokrenuto. Žena je umrla u kolima hitne pomoći od bolnog šoka".

Nakon napada u petak, plivanje, ronjenje i pecanje u oblasti Sahl Hašiša do zaliva Makadi zabranjeni su tri dana, prema lokalnim izveštajima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike