Salvini besan: Dok Italiju pogađa ekonomska kriza, levica bi da legalizuje drogu i da državljanstvo migrantima

30.06.2022

19:07

0

Autor: I. P.

Salvini je rekao da je Liga, iako ne želi da povuče podršku Dragijevoj vladi, zabrinuta zbog „stalnih provokacija PD-a i M5S-a.

Salvini besan: Dok Italiju pogađa ekonomska kriza, levica bi da legalizuje drogu i da državljanstvo migrantima
Mateo Salvini - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Lider "Lige" Mateo Salvini pokrenuo je novi talas trvenja unutar vladajuće koalicije premijera Marija Dragija, pozivajući partnere iz alijanse Pokret 5 zvezdica (M5S) i Demokratsku stranku (PD) da odbace predloge zakona o ublažavanju kazni zbog upotrebe kanabisa, kao i predloge zakona kojima se omogućava da deca migranata lakše dobiju italijansko državljanstvo.

Iako vlada nije predstavila predloge zakone, Salvini kaže da bi parlament trebalo da se fokusira na druga pitanja, kao što je kriza troškova života.

Salvini je za Affaritaliani.it rekao da je Liga, iako ne želi da povuče podršku Dragijevoj vladi, zabrinuta zbog „stalnih provokacija PD-a i M5S-a.

- Dok Italijani imaju problema sa preniskim platama i previsokim računima, levica blokira rad parlamenta kako bi legalizovala drogu i dala državljanstvo imigrantima, istako je Salvini i dodao:

- To je ludilo, uvreda ne samo za Ligu, već i za milione građana koji su u teškoćama.

Zakon o kanabisu bi omogućio ljudima da uzgajaju do četiri biljke kanabisa za ličnu upotrebu. 

Zakon o „ius scholae“ bi omogućio deci migranata koja su rođena u Italiji, ili su ušla u zemlju pre dvaneste godina, ili su živela i pohađali školu ovde najmanje pet godina, da steknu državljanstvo.

U ovom trenutku deca migranata moraju da čekaju do 18. godine da bi podnela zahtev za italijansko državljanstvo, čak i ako su rođena u toj zemlji.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike