U prtljagu žena na aerodromu u Bangkoku pronađeno 109 životinja: Službenici se šokirali kad su ih ugledali na skeneru (FOTO)

28.06.2022

13:21

0

Tajlandske vlasti saopštile su da su koferi pripadali dvema Indijankama

U prtljagu žena na aerodromu u Bangkoku pronađeno 109 životinja: Službenici se šokirali kad su ih ugledali na skeneru (FOTO)
profimedia-0460564028 - Copyright Profimedia

Dve žene uhapšene su na aerodromu Suvarnabumi u Bangkoku i optužene za šverc nakon što je u njihovom prtljagu pronađeno 109 živih životinja, kažu tajlandski zvaničnici.

Tajlandsko odeljenje za nacionalne parkove, divlje životinje i zaštitu biljaka saopštilo je u ponedeljak da su divlje životinje otkrivene u dva kofera nakon rendgenskog pregleda.

Zvaničnici za divlje životinje pozvani na lice mesta otkrili su dva bela bodljikava praseta, dva armadila, 35 kornjača, 50 guštera i 20 zmija u dva kofera.

Tajlandske vlasti saopštile su da su koferi pripadali dvema Indijankama: Nitiji Raji (38) i Zakiji Sultani Ebrahim (24), koje je trebalo da se ukrcaju na let za indijski grad Čenaj.

Žene su, kako se navodi, optužene za kršenje Zakona o očuvanju i zaštiti divljih životinja iz 2019. godine, Zakona o bolestima životinja iz 2015. i Carinskog zakona iz 2017. godine.

 

 

Trgovina životinjama preko aerodroma dugo je bila problem u regionu. Muškarac koji je 2019. iz Bangkoka stigao u Čenaj u Indiji navodno je zadržan na aerodromu nakon što su carinici u njegovom prtljagu pronašli mladunče leoparda staro mesec dana.

U izveštaju TRAFFIC-a, agencije za praćenje trgovine divljim životinjama, iz marta 2022, navodi se da je više od 70.000 autohtonih i egzotičnih divljih životinja, uključujući delove njihovih tela ili derivate, otkriveno u 140 zaplena na 18 indijskih aerodroma između 2011. i 2020.

 

 

- Čenajski međunarodni aerodrom Tamil Nadu zabeležio je najveći broj incidenata zaplene divljih životinja, a za njima slede međunarodni aerodrom Čatrapati Šivadži, Mumbaj i aerodrom Indira Gandi u Nju Delhiju - navodi se u izveštaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike