Još dve zemlje podnele zahtev za ulazak u BRIKS!

27.06.2022

20:05

0

Potvrdila Marija Zaharova

Još dve zemlje podnele zahtev za ulazak u BRIKS!
BRIKS zajednica - Copyright Pixabay

Vlasti Irana podneli su zahtev za članstvo u BRIKS-u, izjavio je zvanični predstavnik iranskog Ministarstva inostranih poslova Said Hatibzade.

- Ministar inostranih poslova Irana saopštio je da je podnet zahtev za članstvo. Predsednik Kine pozvao je predsednika Ibrahima Raisija, on je prisustvovao i održao govor. Nadam se da ćemo i dalje davati svoj doprinos, a BRIKS nam doneti korist - rekao je Hatibzade.

Pre neki dan, sličan zahtev je podnela i Argentina.

Informaciju o podnošenju zahteva Irana i Argentine potvrdila je na svom telegram kanalu zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ranije je predsednik Argentine Alberto Fernandez izjavio da želi da njegova zemlja takođe postane punopravna članica BRIKS-a.

- Nastojimo da budemo punopravni članovi ove grupe nacija, koja već predstavlja 42 odsto svetske populacije i 24 odsto svetskog bruto domaćeg proizvoda - rekao je političar tokom onlajn govora na 14. samitu ove organizacije.

Prema rečima argentinskog lidera, njegova zemlja je siguran i odgovoran snabdevač hranom i važan igrač u oblasti biotehnologije i primenjene logistike.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike