Ovo je Erik (20) i on je izabrao asistirano samoubistvo: Organizovao je oproštajni roštilj, a iza svega stoji tužna priča...

27.06.2022

21:25

0

Autor: A. B.

Za Erika, bol traje već deceniju i on više nije voljan da živi sa tim

Ovo je Erik (20) i on je izabrao asistirano samoubistvo: Organizovao je oproštajni roštilj, a iza svega stoji tužna priča...
277664687_10159953006143945_8680492790380100165_n - Copyright Printscreen / Facebook / Eric's Army

Jedan 20-godišnji muškarac morao je da donese najtežu odluku iko je mogao odlučivši da okonča svoj život uz pomoć samoubistva.

Pre nego što ode na onaj svet, Erik Kulam iz Kanade priredio je oproštajni roštilj sa svojim najmilijima.

Erik se odlučuje za MAID (medicinsku pomoć pri umiranju) zbog stalnog hroničnog bola koji je rezultat misteriozne bolesti koja tek treba da se dijagnostikuje.

Rekao je da je godinama bio u agoniji zbog stanja u njegovom gastrointestinalnom sistemu, zbog čega je oboleo od jetre i bubrega.

Kanada je 2016. godine legalizovala asistirano samoubistvo u ekstremnim slučajevima kako bi okončala patnju smrtno bolesnih odraslih osoba. 

Godine 2021. zakon je dodatno izmenjen i dopunjen tako da uključuje određene pacijente čija prirodna smrt nije razumno predvidljiva.

Printscreen / Facebook / Eric's Army
 

Da bi stekla pravo, osoba mora da ima više od 18 godina i da ima "ozbiljnu i neizlečivu bolest ili invaliditet".

Za Erika, bol traje već deceniju i on više nije voljan da živi sa tim.

Iako nije odredio tačan datum zahvata, održao je "poslednji roštilj" kom je prisustvovalo oko 600 članova porodice i prijatelja.

- Ponekad sam ležao tamo noću i ponekad sam bio tužan, ali uglavnom čekam dan kad će sve biti gotovo jer me stalno boli. Primam mnoge lekove samo da bih se osećao malo bolje nekoliko sati. Razmišljao sam o tome neko vreme, na neki način sam uzbunio porodicu jer nisam bio na dobrom mestu. Znao sam da je to ono što želim da uradim. Bilo je teško reći svima ostalima - nedavno je rekao Erik za britanski "Miror".

Na Fejsbuku uveliko postoji stranica "Eric's Army" posvećena svim njegovim pristalicama koje iz dana u dan šalju poruke podrške.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike