Poznati ruski pranksteri nasamarili i Dž. K. Rouling: Mislila da razgovara sa Zelenskim, pa se obrukala (VIDEO)

24.06.2022

13:24

0

Autor: N. Pavlović

Roulingova nije znala da se njen razgovor snima

Poznati ruski pranksteri nasamarili i Dž. K. Rouling: Mislila da razgovara sa Zelenskim, pa se obrukala (VIDEO)
Zelenski - Copyright Ukrainian Presidential Press Office via AP/Joel C Ryan/Invision/ File

Britanska spisateljica Dž.K. Rouling, najpoznatija po serijalu o Hariju Poteru, poslednja je žrtva ruskih prankstera Vovana i Leksusa.

Naime, ona je bila uverena da razgovara sa predsednikom Ukrajine, Vladimirom Zelenskim, koji je trebalo da joj zahvali na velikodušnoj donaciji od 1,2 miliona dolara narodu Ukrajine.

Inače, Vovan i Leksus, odnosno, Vladmir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, čine komičarski duo koji se proslavio po šaljivim pozivima mnogim poznatim ličnostima. Do sada su uspeli da prevare mnoge političare, poput Borisa Džonsona, Džordža Buša, Zorana Zaeva ili Kamale Haris, ali i pevače Bili Ajliš i Eltona Džona.

Roulingova nije znala da se njen razgovor snima i sve vreme je bila pod utiskom da priča sa Zelenskim čak i kada su pitanja postala pomalo bizarna.

Tokom 12-minutnog razgovora, šaljivdžije su je pitale šta misli o uvođenju sankcija ruskom glumcu Aleksandru Kuznjecovu koji glumi u najnovijem delu "Fantastične zveri", filmu nastalom, takođe, prema njenim knjigama.

- "Fantastične zveri" su bile veoma interesantno iskustvo. Svakako ću razgovarati sa ljudima i videti šta mogu da učinim - rekla je.

Pranksteri su je potom upitali da li odobrava upotrebu čini "avada kedavra", koja se spominje u serijalu o čarobnjaku Hariju Poteru, u oružane svrhe.

- Inače, naredio sam našim borcima da na projektilima koje lansiramo ka Donjecku i Lugansku napišu avada kedavra, da li vam se sviđa ova šala? - upitao je lažni Zelenski.

- Sviđa mi se, baš mi se sviđa - rekla je spisateljica.

Nakon toga, Vovan i Leksus su poručili Roulingovoj da ožiljak na čelu Harija Potera mnogo podseća na "rusko z", zbog čega su je zamolili da ga zameni ukrajinskim trozupcem, ukoliko je to moguće, u znak solidarnosti.

Ludovic Marin, Pool via AP
Vladimir Zelenski

- Razmisliću o tome. Bilo bi dobro da učinim nešto na društvenim mrežama jer mislim da će to završiti u novinama - poručila je.

Nakon veoma čudnih 12 minuta, šala je završena. Ruski duo je okrenuo kameru kako bi predstavio troje starijih ljudi koji nose majice sa natpisom "Samo Putin!" na ruskom jeziku.

Portparolka britanske književnice je navela da je šala bila neukusna.

- Ona je želela da govori o njenom širokom humanitarnom radu u Ukrajini, kojim se podržavaju deca i porodice pogođene sukobom. Montirani snimak je iskrivljena predstava razgovora - dodaje se u saopštenju.

Vovan i Leksus

Ruski komičari su jednom prilikom istakli da je njihova misija razotkrivanje političkih tajni putem lažnog predstavljanja u telefonskim razgovorima sa svetskim liderima.

Profimedia/Artyom Geodakyan/TASS
Stoljarov (Leksus) i Kuznjecov (Vovan)

Primera radi, kada su se predstavili kao poznata ekološka aktivistkinja Greta Tunberg razgovarali su sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom i, između ostalog, tražili od političara da napusti NATO. Nekadašnji premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, bio je 2019. ubeđen da razgovara sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Nakon što je sve obelodanjeno, Zaev je sazvao konferenciju za medije na kojoj je priznao da je bio žrtva šale i da preuzima odgovornost, međutim, tada ipak nije želeo da podnese ostavku.

I princ Hari je bio uveren da ga zove Greta Tunberg, pa je razvezao jezik i rekao da Donald Tramp ima "krvi na rukama" zbog svojih stavova o klimatskim promenama, da britanski politički sistem nazvao je slomljenim, a priznao je i da je on "potpuno odvojen" od ostatka kraljevske porodice.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike