Bivša kongresmenka oplela po Bajdenovoj administraciji! "Rizik od nuklearnog rata nikad veći - Isporuka vojne pomoći Kijevu produžava krizu"

15.06.2022

21:00

0

Autor: 24sedam

To je direktna posledica odluka koje je donela aktuelna administracija

Bivša kongresmenka oplela po Bajdenovoj administraciji! "Rizik od nuklearnog rata nikad veći - Isporuka vojne pomoći Kijevu produžava krizu"
Tulsi Gabbard - Copyright Printscreen/YouTube/Tulsi Gabbard

- Isporuka vojne pomoći Kijevu od strane Vašingtona je u suprotnosti sa interesima Ukrajinaca i odlaže rešavanje krize u ovoj zemlji, izjavila je za Foks njuz bivša američka kongresmenka Tulsi Gabard.

Političari su bili ogorčeni dodelom 40 milijardi dolara Ukrajini od strane Kongresa bez ozbiljne rasprave, kao i nedostatkom kontrole nad trošenjem sredstava, rekla je ona, i  istovremeno naglasila da i sami Amerikanci doživljavaju teškoće zbog naglog rasta cena gotovo svih dobara - od goriva do hrane.

- Rizik od nuklearnog rata veći je nego ikada od Karipske krize. A to je direktna posledica odluka koje je donela aktuelna administracija, istakla je političarka iz redova demokrata.

Gabard je i rezervni oficir vojske Sjedinjenih Država,  bila je  predstavnik za 2. kongresni okrug Havaja od 2013. do 2021. godine.  


Ona je bio prvi samoansko-američki član Kongresa sa pravom glasa. 
Bila je kandidat za demokratsku nominaciju na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama 2020. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike