"Vašingtonu nije potreban mir u Ukrajini": Poznato zašto su prekinuti pregovori

15.06.2022

20:16

0

Autor: 24sedam

Član pregovaračke grupe sa Kijevom i predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Leonid Slucki, otkrio je razlog zbog čega je SAD prekinula pregovore Moskve i Kijeva

"Vašingtonu nije potreban mir u Ukrajini": Poznato zašto su prekinuti pregovori
Bela kuća - Copyright Pixabay

Vašingtonu nije potreban mir u Ukrajini i stoga su Sjedinjene Američke Države prekinule pregovore Moskve i Kijeva.

To je izjavio član pregovaračke grupe sa Kijevom i predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Leonid Slucki.

- Vašingtonu nikada nije bio potreban nikakav mir u Ukrajini, njima nije stalo do ljudskih gubitaka i uništene privrede. Važno im je da po svaku cenu nastave antiruski projekat. Previše je u njega uloženo kroz podršku marionetskog kijevskog režima - rekao je Slucki.

On je napomenuo da nema razloga da se ne veruje ruskom Ministarstvu spoljnih poslova u vezi sa informacijama da je to urađeno po nalogu pokrovitelja iz Sjedinjenih Američkih Država.

Poslanik je istakao da je Vašington uvek imao jedan cilj – da obuzda Rusiju na svim mogućim frontovima, uključujući i preko isporuka oružja i stvaranja bioloških laboratorija u Ukrajini.

AP Photo/Rodrigo Abd
 

- Iz ovoga proizilazi da je odluka o sprovođenju specijalne operacije bila izuzetno pravovremena i da svi njeni ciljevi moraju biti postignuti - zaključio je Slucki.

Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da je naredba o zamrzavanju pregovora između Rusije i Ukrajine stigla od američkih pokrovitelja Kijeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike