Zelenski: Bitka za Severodonjeck biće jedna od najbrutalnijih

14.06.2022

07:10

0

Traži još naoružanja od Zapada

Zelenski: Bitka za Severodonjeck biće jedna od najbrutalnijih
vladimir zelenski (1) - Copyright Ukrainian Presidential Press Office via AP

Žestoka bitka za Severodonjeck ostaće upamćena kao jedna od "najbrutalnijih“ borbi koje je Evropa ikada videla, za koju je Ukrajina platila "zastrašujuću" cenu, saopštio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Ukrajinski predsednik se kasno sinoć obratio naciji, u trenutku kada su ruske snage blizu zauzimanja Severodonjecka, strateškog grada na istoku zemlje.

On je istakao da ove borbe imaju ozbiljne posledice po civile i vojsku njegove zemlje.

- Cena ove bitke u ljudskim životima je za nas veoma visoka - naglasio je Zelenski, ocenivši da je to jednostavno zastrašujuće i da će "bitka za Donbas bez sumnje ostati upamćena u vojnoj istoriji kao jedna od najnasilnijih bitaka u Evropi".

On je ponovio i ranije molbe za više vojne pomoći i težeg naoružanja od zapadnih saveznika, uključujući SAD i Britaniju.

- Imamo posla sa apsolutnim zlom. I ne preostaje nam ništa drugo nego da krenemo napred i oslobodimo svoju teritoriju. Svakodnevno skrećemo pažnju našim partnerima da će samo dovoljan broj moderne artiljerije Ukrajini obezbediti prednost i konačno okončanje ruske torture ukrajinskog Donbasa - poručio je Zelenski.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike