Sandra Krajković je majka iz pakla: Dete (9) preminulo od zaraze vaškama, telefon otkrio jezive detalje tragedije

13.06.2022

09:10

0

Sandra Krajković (38) i Elizabet Krajković (64) uhapšene su nakon što je policija u porodičnoj kući pronašla devetogodišnjakinju u teškom stanju, sa vaškama po licu

Sandra Krajković je majka iz pakla: Dete (9) preminulo od zaraze vaškama, telefon otkrio jezive detalje tragedije
arizona Sandra-Kraykovich-and-Elizabeth-Kraykovich (2) - Copyright lawandcrime.com

Majka i baka osumnjičene su za ubistvo devojčice (9) u Arizoni zbog sumnje da je dete preminulo usled nelečene infekcije koje su izazvale vaške.

Naime, Sandra Krajković (38) i Elizabet Krajković (64) uhapšene su nakon što je policija  22. marta, u porodičnoj kući pronašla devetogodišnjakinju u besvesnom stanju. Kako se navodi, lice joj je bilo prekriveno vašima, a ekipa hitne pomoći pokušala je da je reanimira, ali bezuspešno

Obdukcijski nalaz pokazao je da je na smrtni ishod uticala i neuhranjenost. 

U intervjuu policiji, majka je navodno rekla da je njena ćerka patila od anemije i da je bila bolesna od 15. marta, te da je imala glavobolju, bol u grlu, groznicu, otežano disanje i poteškoće u održavanju ravnoteže.

Profimedia
 

Tekstualne poruke koje su pronađene u Sandrinom i Elizabetinom telefonu, potvrdile su da su njih dve odbijale da zatraže medicinsku pomoć, iako su znale da je devojčica u kritičnom stanju. 

Sandra je 14. i 15. marta u prepisci sa svojim dečkom napisala da zna da bi trebalo da odvede ćerku lekaru, na šta joj je on odgovorio da bi to trebalo da uradi, ali je ona, navodno odbila. 

Devojčicina baka, Elizabet, koja je pred smrt čuvala unuku i još dvoje unučića, osumnjičena je jer je bila svesna da je dete u teškom stanju, ali slučaj nije prijavila hitnim službama.

Policijski službenici su naveli da je majka tokom intervjua priznala da je njen nemar doveo do smrti njenog najmlađeg deteta, rekavši da bi "da je tražila medicinsku pomoć njena ćerka verovatno još uvek bila živa", navodi se u izjavi pod zakletvom.

Sandra i Elizabet su uhapšene u martu i prvobitno optužene za krivično delo zlostavljanja dece u vezi sa njihovim tretmanom braće i sestara deteta, starosti 11 i 13 godina. Policija je saopštila da su oba deteta takođe patila od teške infestacije vaški.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Law and crime

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike