Rusi pozvali SZO da hitno reaguje! Proverite povezanost američkih biolaboratorija u Nigeriji i majmunskih boginja

27.05.2022

18:53

0

Načelnik Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov je dodao i da je reč o „čudnoj slučajnosti“

Rusi pozvali SZO da hitno reaguje! Proverite povezanost američkih biolaboratorija u Nigeriji i majmunskih boginja
24sedam/Goran Sivački

Najmanje četiri američke biolaboratorije smeštene su u Nigeriji, odakle su se majmunske boginje proširile na Evropu i Ameriku, izjavio je načelnik Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

- Prema izveštaju Svetske zdravstvene organizacije (SZO), širenje majmunskih boginja počelo je iz Nigerije - a to je još jedna država na čijoj teritoriji je Vašington razmestio svoju infrastrukturu za biološka istraživanja - naveo je on, prenosi Sputnjik.

AP Photo/Susan Walsh, Pool
 

 

Kirilov je dodao i da je reč o „čudnoj slučajnosti“ koju bi stručnjaci trebalo da provere i podsetio na to da je uoči izbijanja pandemije virusa korona, prema navodima evropskih i američkih medija, bilo organizovano uvežbavanje borbe protiv širenja virusa majmunskih boginja.

On je pozvao Svetsku zdravstvenu organizaciju da ispita aktivnost bioloških laboratorija koje finansira SAD u Abudži, Zariji i Lagosu i da obelodani prikupljene informacije kako bi javnost saznala istinu.

Bonus video:

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug