Medvedev: Uslovi Zelenskog za primirje su kategorični do idiotizma i u principu neizvodljivi!

26.05.2022

23:12

0

Predsednik Ukrajine zahteva da Donbas i Krim ponovo ukrade

Medvedev: Uslovi Zelenskog za primirje su kategorični do idiotizma i u principu neizvodljivi!
AP photo

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da uslovi koje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski postavlja za primirje nisu izvodljivi.

- Uslovi koje Zelenski postavlja za primirje su kategorični do idiotizma i u principu neizvodljivi, istakao je Medvedev na Telegramu, preneo je TASS.

On je kazao da predsednik Ukrajine zahteva da Donbas i Krim ponovo ukrade, kao da nije svestan volje njihovih stanovnika.

Medvedev je rekao i da bi savez Nemačke i Poljske koji eskalira situaciju oko Ukrajine imao koristi ako bi ta zemlja nestala sa mape.

On je ukazao na izjavu nemačkog kancelara Olafa Šolca da Nemačka neće prihvatiti mirovni sporazum koji je nametnula Rusija, što je isti stav koji ima Ukrajina.

- Zašto je Šolcu potrebna Ukrajina? Ne morate da idete daleko u traženju odgovora. Poljsko-pruski savez, koji svom snagom eskalira situaciju i gura poremećenog Zelenskog na sve katastrofalnije izjave i akcije, imao bi veliku korist ako država Ukrajina nestane sa mape, naveo je Medvedev.

- Biće fabrika bez nadzora, useva, rudnika uglja, strateškog prostora i ljudskih resursa. Sećam se da je neko već krajem 1930. godine pričao na isti način, na istom jeziku i sa istim žarom. Kako se to završilo, poznato je, rekao je on.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti