Troje turista umrlo pod misterioznim okolnostima na Bahamima: Konačno obelodanjen uzrok njihove smrti

24.05.2022

14:55

0

Njihova beživotna tela pronađena su u sobama nakon što su navodno tražili medicinsku pomoć jer su se loše osećali prethodne noći

Troje turista umrlo pod misterioznim okolnostima na Bahamima: Konačno obelodanjen uzrok njihove smrti
profimedia-0308074554 - Copyright Profimedia

Prema informacijama navedenim u novim izveštaju objavljenom u ponedeljak, utvrđeno je da je trovanje ugljen-monoksidom uzrok smrti troje Amerikanaca koji su pronađeni mrtvi u odmaralištu Sandals na Bahamima.

Izveštaji o autopsiji i toksikologiji završeni su nakon smrti bračnog para iz Tenesija Majkla Filipsa (68) i Robi Filips (65) i stanovnika Floride Vinsenta Kjarele (64), navodi „Nasau Gardijan".

Medicinski islednik rekao je da je uzrok smrti trovanje ugljen-monoksidom, a više informacija nije objavljeno.

Troje Amerikanaca umrlo je pod misterioznim okolnostima u odmaralištu Sandals Emerald Bej na ostrvu Eksuma 6. maja dok su boravili u odvojenim vilama.

Njihova beživotna tela pronađena su u sobama nakon što su navodno tražili medicinsku pomoć jer su se loše osećali prethodne noći.

Supruga Vinsenta Kjarele Donis nakratko je hospitalizovana, ali je uspela da se oporavi.

Printscreen Facebook/Robbie Phillips
Robi i Majkl Filips

Stalno se spekulisalo o tome šta je moglo da dovede do njihove smrti, a pričalo se i da su se otrovali hranom koja je servirana. Nekoliko gostiju se požalilo i na jak miris insekticida.

Ispitivala su se i moguća curenja iz klima-uređaja i bojlera na imanju.

Porodice poginulih turista zahtevale su drugu, nezavisnu obdukciju pored one koju je sproveo bahamski patolog, rekao je ministar zdravlja zemlje prošle nedelje.

- Još su u toku neke istrage u odmaralištu Sandals. Imamo i patologe u zemlji koji su obavili svoj posao i uzorci su poslati u veoma pouzdanu laboratoriju u Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je doktor Majkl Darvil.

Više detalja, osim podatka da su se otrovali ugljen-monoksidom, biće poznato uskoro.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike