Žena rodila bebu u avionu: Stjuardesa joj pomogla da se porodi u toaletu! (FOTO)

20.05.2022

11:18

0

Ime i pol bebe nisu objavljeni, ali je otkriveno da je srednje ime novorođenčeta Skaj (Nebo)

Žena rodila bebu u avionu: Stjuardesa joj pomogla da se porodi u toaletu! (FOTO)
Lufthansa_Airbus_A320-211_D-AIQT_01 - Copyright Foto: Wikipedia

Putnica na letu Frontijer erlajnsa rodila je zdravu bebu u toaletu aviona, navodi se u objavi te avio-kompanije na Fejsbuku.

Putnica je imala rani porođaj tokom leta iz Denvera (DEN) za Orlando (MCO), navodi se u objavi, koja je objavljena 17. maja. Stjuardesa Dajana Hiraldo joj je tada pomogla da dođe do toaleta i bila je uz nju prilikom porođaja.

Kapetan Kris Naj, koji je upravljao avionom, rekao je u saopštenju da je avion skrenuo na aerodrom Pensakola na Floridi, a zatim nastavio ka Orlandu nakon što su majka i beba uspele da napuste avion uz pomoć medicinskog osoblja.

- Cela posada je zaista uradila odličan posao - rekao je Naj u komentaru koji je podeljen u okviru Frontijerove objave na Fejsbuku.

- Dispečar je takođe uradio odličan posao tako što je predložio aerodrom Pensakola i pripremio kapiju i bolničare za nas. Ovo je bio dobro obavljen posao i bio sam srećan što sam video da svi u avionu zajedno rade na uspešnom dolasku novorođenčeta na svet - dodao je. 

Iako ime i pol bebe nisu objavljeni, Frontijer je otkrio da je srednje ime novorođenčeta Skaj (Nebo) zbog neobičnih uslova njegovog dolaska na svet.

 

 

Ova beba nije jedino dete koje je rođeno u vazduhu poslednjih godina.

U maju 2021. godine žena se porodila na letu iz Solt Lejk Sitija za Honolulu. U tom slučaju, međutim, nijedna stjuardesa nije morala da pomogne u porođaju - srećnom koincidencijom, u avionu su bili lekar i tri medicinske sestre i svi oni pomogli su ženi da se porodi.

Rođenje u avionu ponekad može imati zanimljive pogodnosti.

Beba po imenu Hejven, koja je 2016. rođena na letu od Dubaija do Manile, dobila je milion milja od filipinske avio-kompanije Cebu Pacific. Pošto je još premala da bi ih koristila, avio-kompanija je rekla da bi milje mogle da se podele sa članovima njene porodice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike