Snimljena "vanzemaljska letelica": Pentagon skinuo oznaku tajnosti s fotografija i snimaka NLO! (FOTO)

17.05.2022

14:43

0

Jedna misterija je rešena, ali poreklo drugog objekta još nije utvrđeno

Snimljena "vanzemaljska letelica": Pentagon skinuo oznaku tajnosti s fotografija i snimaka NLO! (FOTO)
NLO - Copyright Profimedia

Pentagon je u utorak Kongresu predstavio fotografije i video-zapise neidentifikovanih letećih objekata sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, uključujući leteći objekat „bez specifičnog objašnjenja“, dok su zakonodavci vršili pritisak na vojne zvaničnike zbog misterioznih letelica.

U jednom kratkom video-snimku vidi se nešto što izgleda kao mali objekat koji prolazi pored nišana vojnog pilota. U zasebnom video-snimku i na sličnoj fotografiji snimljenoj drugom prilikom, na noćnom nebu se vide svetleći trouglovi.

Snimci su prikazani tokom svedočenja zamenika direktora pomorske obaveštajne službe Skota Breja i zamenika ministra odbrane za obaveštajne poslove i bezbednost Ronalda Moltrija.

Brej je, dok je predstavljao slike i video-zapise, rekao da su video i fotografije svetlećih trouglova neko vreme ostali nerazjašnjeni, ali su na kraju identifikovani kao bespilotne letelice.

Ali on je rekao da vojska ne zna šta bi mogao biti objekat na prvom snimku.

- Ne mogu da objasnim šta je ovaj objekat - rekao je Brej razgovarajući sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Adamom Šifom.

 

 

Brej je nastavio da naglašava da mnogi izveštaji imaju „ograničenu količinu visokokvalitetnih podataka i informacija“, što „sputava mogućnost izvođenja čvrstih zaključaka o prirodi i nameri objekta“.

Prezentacija je održana u utorak u Potkomitetu Predstavničkog doma za borbu protiv terorizma, kontraobaveštajne službe i protivproliferacije. Bilo je to prvo kongresno saslušanje o NLO.

Zakonodavci upozoravaju da, iako još uvek postoji stigma povezana sa NLO, koje vlada zvanično naziva neidentifikovanim vazdušnim fenomenima (NVF), oni predstavljaju ozbiljnu pretnju nacionalnoj bezbednosti.

- Neidentifikovani vazdušni fenomeni potencijalna su pretnja nacionalnoj bezbednosti. I prema njima se treba tako postupati - rekao je u utorak predsednik potkomiteta Andre Karson.

- Predugo je stigma povezana sa UAP-ovima ometala dobru analizu obaveštajnih podataka. Piloti su izbegavali da izveštavaju, ili su im se smejali kada bi to činili. Zvaničnici Ministarstva odbrane su to pitanje prebacili u pozadinu ili su ga potpuno gurnuli pod tepih, plašeći se skeptične zajednice nacionalne bezbednosti - dodao je Karson.

Printscreen Youtube
Ronald Moltri

U izveštaju iz 2021, čiju je redigovanu poverljivu verziju objavio „The Black Vault" ranije ove godine, navodi se da je vlada zabeležila 144 izveštaja od 2004. do 2021. godine, uključujući 80 koji su „uključivali posmatranje sa više senzora“. Izveštaj je takođe uključivao informacije o „uobičajenim oblicima“ objekata, iako su čitavi odeljci o njima redigovani.

Sada je jasno koliko će detalja Moultri i Brai moći da podele tokom otvorene rasprave u utorak. Ali nakon saslušanja biće održan poseban tajni brifing za članove odbora.

Ni Moltrijeve ni Brajeve uvodne izjave nisu opisale specifičnu prirodu NLO. Ali oni su istakli posvećenost odeljenja utvrđivanju porekla ovog objekta.

- Znamo da su pripadnici naše službe naišli na neidentifikovane vazdušne fenomene, a pošto NLO predstavlja potencijalnu bezbednost leta i opšti bezbednosni rizik, posvećeni smo fokusiranom naporu da utvrdimo njihovo poreklo - rekao je Moltri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike