Identifikovan muškarac koji je počinio masakr u SAD: Ubio 10 ljudi, ima i ranjenih - pojavio se snimak zločina (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

15.05.2022

07:25

0

Naoružani napadač je u subotu otvorio vatru iz puške u supermarketu u Bafalu

Identifikovan muškarac koji je počinio masakr u SAD: Ubio 10 ljudi, ima i ranjenih - pojavio se snimak zločina (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Napad, SAD - Copyright Printscreen/Twitter/Gabriel

Američke vlasti utvrdile su identitet tinejdžera koji je otvorio vatru u supermarketu u Bafalu, Njujork i ubio desetoro.

Naoružani napadač je u subotu otvorio vatru iz puške u supermarketu u Bafalu, saveznoj državi Njujork, a vlasti su ovu tragediju ocenili kao "zločin iz mržnje i rasno motivirani nasilni ekstremizam".

On je upucao 13 osoba, od kojih je deset preminulo pre nego što su ga priveli.

Osumnjičeni je identifikovan kao Pejton Gendron iz Konklina, oko 300 kilometara jugoistočno od Bafala u državi Njujork, rekli su policijski zvaničnici AP-u.

Osumnjičenog je u subotu uveče ispitivao FBI, rekao je jedan od zvaničnika.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak pucnjave koji je napravio napadač.

Pucnjava se dogodila u pretežno afroameričkom naselju, a većina žrtava su Afroamerikanci.

Navodno je u svom manifestu na 106 stranica, koji je objavio onlajn, Gendron rekao da su belci ugrožena rasa i da ih zamenjuju druge rase.

- Ako postoji nešto što želim da shvatite iz ovih pisanja, to je da se natalitet belaca mora promeniti. Svakim danom belo stanovništvo postaje sve manje - navodi se u tekstu koji se pripisuje njemu.

- Da bi održali populaciju, ljudi moraju da postignu stopu nataliteta koja dostiže nivo zamene plodnosti, u zapadnom svetu koji iznosi oko 2,06 rođenja po ženi - dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike