Donald Tramp mora da plati kaznu od 110.000 dolara!

12.05.2022

05:25

0

Sudija Artur Engoron optužio je Trampa da je tokom virtuelnog saslušanja pod zakletvom dao lažnu izjavu

Donald Tramp mora da plati kaznu od 110.000 dolara!
tramp - Copyright AP Photo/Chris Seward

Bivši američki predsednik Donald Tramp mora da plati kaznu od 110.000 dolara i da ispuni druge uslove da ne bi odgovarao zbog nepoštovanja suda, saopštio je danas sudija Artur Engoron.


Sudija Artur Engoron optužio je Trampa da je tokom virtuelnog saslušanja pod zakletvom dao lažnu izjavu u vezi sa pozivom da dostavi dokumente o svom porodičnom poslu sa nekretninama, koji obavlja Tramp organizacija, prenosi Rojters.

Engoron je naveo da je novčana kazna od 10.000 dolara dnevno koju je izrekao Trampu u aprilu ove godine zbog njegovog nepoštovanja sudskog naloga prestala da važi u petak, kada su bivši predsednik i njegovi advokati dali nove izjave pod zakletvom i izneli detalje o koracima koje su preduzeli da pronađu dokumente relevantne za državnog tužioca Letišu Džejms.

Tramp je u izjavi pod zakletvom od 6. maja naveo da nema nikakve relevantne dokumente.

Sud je odredio da do 20. maja Trampov lični asistent i drugi koji su upoznati sa načinom na koji je vođena evidencija, detaljima o čuvanju i uništavanju dokumenata i sa tim kako su pisani izveštaji o Tramp organizaciji moraju dati izjave pod zakletvom, inače će kazna ponovo biti aktivirana, prenosi Rojters.

Glavni državni tužilac Letiša Džejms je izjavila da je istragom pronašla dokaze da je Trampova organizacija, koja upravlja hotelima, golf terenima i drugim nekretninama širom sveta, davala bankama i poreskim vlastima obmanjujuće informacije o finansiranju kako bi dobila finansijske beneficije kao što su povoljni krediti i poreske olakšice, navodi britanska agencija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike