Albanski političar uhapšen u Španiji! Osumnjičen da je pokrao Karima Benzemu, i to nije sve... (VIDEO)

11.05.2022

10:06

0

Benzema je dva puta je opljačkan poslednjih godina. 2019. godine kada je igrao protiv Barse na Santjago Bernabeu i januara 2022. u meču protiv Elčea

Albanski političar uhapšen u Španiji! Osumnjičen da je pokrao Karima Benzemu, i to nije sve... (VIDEO)
Karim Benzema - Copyright Printscreen/Instagram/alfredprodani

Albanski političar Alfred Prodani, visoki člana Vlade te zemlje uhapšen je posle istrage suda u La Korunji.

Naime, on je uhapšen u gradu Lasu i trebalo bi da mu se sudi za nasilne pljačke u desetinama domova u Španiji, uključujući i pljačku kuće fudbalera Reala Madrida Karima Benzeme.

Benzema jedva puta je opljačkan poslednjih godina. 2019. godine kada je igrao protiv Barse na Santjago Bernabeu i januara 2022. u meču protiv Elčea. 

Za Albanca, koji već nekoliko godina živi u Španiji, kažu da je vođa mreže lopova specijalizovanih za provale. On je optužen za pljačku u još 40 domova od 2013. godine.

Iako Alfred Prodani negira umešanost u krivična dela, dokazi u ovom slučaju su „ubedljivi, nema mesta za grešku“, navodi "El Periodico", koji se poziva na izvore u albanskoj štampi.

Optuženi je godinama bio direktor javnog preduzeća za vodu u Kurbinu, a na to mesto je došao zbog veza sa albanskom socijalističkom vladom.

 

 

Pored Prodanija, uhapšeno je i nekoliko navodnih saradnika. Među njima je i poznati albanski biznismen, čiji identitet nije otkriven.

Nakon vesti o hapšenju, politički protivnici su ironično reagovali: „Ukrao je od Benzeme i postavljen je za direktora. Ako ukrade od Mesija, postaviće ga za ministra! “, rekao je Krešnik Spahiu, lider nacionalističke partije Crveno-crni savez.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike