Alarmantno u kući premijera Izraela: Posle prvog pretećeg pisma i metka u koverti, sada isto - ali usmereno na Benetovog sina!

28.04.2022

15:45

0

Autor: A. B.

Druga pretnja smrću upućena porodici Benet

Alarmantno u kući premijera Izraela: Posle prvog pretećeg pisma i metka u koverti, sada isto - ali usmereno na Benetovog sina!
Tan2022-3-3_115148355_1 - Copyright AP Photo/Ariel Sćalit

Druga pretnja smrću koja sadrži metak upućena je članu porodice premijera Naftalija Beneta, ovog puta njegovom najstarijem sinu Joniju Benetu.

Koverta sa pretećim pismom i metkom poslata je u kuću porodice Benet u Ranani. Ovog puta pretnje su bile usmerene posebno na Jonija Beneta.

Nakon pretnji, bezbednosni službenici u kabinetu premijera odlučili su da pojačaju obezbeđenje jedinice koja štiti premijerovu porodicu, strahujući da je osoba koja je poslala pismo prikupila informacije o porodici Benet i da bi mogla da ih poznaje.

Prvo pismo poslato je na radno mesto supruge premijera Beneta, a ne direktno u porodičnu kuću. To pismo je sadržalo eksplicitne pretnje smrću i metak.

Još nije razjašnjeno da li je pismo prošlo kroz strogu inspekcijsku proceduru Izraelske bezbednosne agencije (Šin Bet) ili je neko od članova porodice bio izložen sadržaju pisma.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike