Nema mira na Kavkazu: Jermeni zarobili sirijskog plaćenog teroristu, dobijao po 100 dolara "za svaku odsečenu neverničku glavu"

01.11.2020

07:58 >> 11:49

0

Autor: M. I.

Nastavljen sukob u Nagorno-Karabahu

Nema mira na Kavkazu: Jermeni zarobili sirijskog plaćenog teroristu, dobijao po 100 dolara "za svaku odsečenu neverničku glavu"
Copyright Profimedia

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba, ali izakjršenje primirja i to drugog po redu. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Predstavnici Jermenije i Azerbejdžana postigli su dogovor o humanitarnom primirju, koje je na snazi od ponoći 18. oktobra, međutim primirje se konstantno krši.

Jerevan: Zarobili smo sirijskog plaćenog teroristu

Odbrambene jermenske jedinice iz Nagorno-Karabaha zarobile su plaćenika iz Sirije koji se borio na strani Azerbejdžanskih snaga, saopštili su danas iz pres službe jermenskog ministarstva odbrane.

Sekretar preš službe Šušan Stepanjan na Fejbuku je potvrdila ovu vest, preneo je TAS S.

– Sirijskog plaćenog teroristu su uhvatile naše odbrambene snage tokom borbi. On je poreklom iz sirijskog Idliba – napisala je Stepanjan.

Zarobljeni Sirijac je rođen 1988. godine i navodno je rekao da mu je obećano 2.000 dolara mesečno ukoliko se bori na azerbejdžanskoj strani, a na sve to je trebalo da dobije po 100 dolara “za svaku odsečenu neverničku glavu”, naveo je TASS.

Napadi iz vazduha i sa zemlje na pozicije Jermena

Azerbejdžansko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo je tokom protekle noći Martakert i okolna naselja i izazvalo velika razaranja, a sela u Gornjem Askeransu bila su meta minobacačkih granata, saopštio je informativni centar vlade u Jerevanu.

– Iz pravca Grada i Smerča, neprijatelj je ispaljivao rakete na sela Avetaranots i Žnek. Nije bilo žrtava među civilima – kaže se u saopštenju.

Sukobi su obnovljeni 27. oktobra i eskalirali u intenzivne razmene vatre u kojima je stradao veći broj civila.

Do sada su dogovorena i ubrzo prekršena tri primirja, a dve strane su se uzajamno optuživale za kršenja sporazuma, podsetio je TASS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike