NATO vojnici u depresiji: Serija samoubistava potresa američku javnost, pokrenuta hitna istraga!

04.05.2022

10:48

0

Kako se navodi u saopštenju mornarice, plan selidbe će se nastaviti sve dok svi mornari koji žele da se presele to ne učine, navodi se u saopštenju američke mornarice

NATO vojnici u depresiji: Serija samoubistava potresa američku javnost, pokrenuta hitna istraga!
nato vojska - Copyright AP Photo/Mindaugas Kulbis, File

Nakon više slučajeva samoubistava među osobljem, uključujući tri za manje od nedelju dana u aprilu, preko 200 mornara napustilo je američki nosač aviona "Džordž Vašington".

Mornari su prebačeni u objekat koji pripada američkoj mornarici dok nosač aviona na nuklearni pogon, "Džordž Vašington" nastavlja sa višegodišnjem procesom punjenja goriva i remonta u brodogradilištu u Njuport Njuz u Virdžiniji. Tokom proteklih 12 meseci, sedam članova posade je umrlo, uključujući četiri od samoubistva, što je navelo mornaricu da otvori istragu o klimi i kulturi komandovanja na brodu nosača klase "Nimic".

Komandant nosača aviona, kapetan Brent Gaut odlučio je da dozvoli mornarima koji žive na brodu da se presele u druge smeštajne jedinice, prenosi Si-En-En. Prvog dana selidbe, u ponedeljak, više od 200 mornara napustilo je "Džordž Vašington".

Kako se navodi u saopštenju mornarice, plan selidbe će se nastaviti sve dok svi mornari koji žele da se presele to ne učine, navodi se u saopštenju američke mornarice.

Na nosaču aviona sa kapacitetom od oko 5.000 mornara, a na brodu i dalje radi oko 2.700 mornara tokom procesa remonta, od kojih tu stalno boravi 420. Admiral Džon Majer, komandant američkih mornaričkih vazduhoplovnih snaga Atlantik rekao je novinarima da rezultati istrage o smrtnim slučajevima mornara očekuju ove nedelje.

- Da bi odgovorila na čak tri samoubistva u aprilu, mornarica je na Džordža Vašingtona poslala ekipu stručnjaka, među kojima su psiholog, savetnici i poseban tim od 13 osoba za ovakve slučajeve - naveo je Mejer.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: CNN.COM/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike