Ruski sudski izvršitelji će naplatiti od „Gugla“ oko 90 miliona evra

02.05.2022

05:15

0

Autor: 24sedam

Sudski izvršitelji će naplatiti od kompanije "Gugl" više od 7,2 milijarde rubalja (oko 90 miliona evra) kazne zbog višestrukog neuklanjanja zabranjenih informacija

Ruski sudski izvršitelji će naplatiti od „Gugla“ oko 90 miliona evra
Ilustracija - Copyright Pixabay

Sudski izvršitelji će naplatiti od kompanije "Gugl" više od 7,2 milijarde rubalja (oko 90 miliona evra) kazne zbog višestrukog neuklanjanja zabranjenih informacija, navodi se u saopštenju Federalne službe izvršitelja Rusije.

Kako se navodi, 29. aprila, na osnovu odluke Taganskog suda u Moskvi, pokrenut je izvršni postupak za naplatu novčane kazne u iznosu većem od 7,2 milijarde rubalja.

U oktobru je "Roskomnadzor" saopštio da će tražiti da kazni kompaniju zbog višestrukog odbijanja da preduzme mere u vezi sa sadržajem koji je označio kao nezakonit i da bi kazna mogla da iznosi između 5-20% prihoda Gugla u Rusiji.

Prošle godine, promet Gugla u Rusiji iznosio je 85,5 milijardi rubalja, prema poslovnoj bazi podataka "SPARK".

Pixabay
 

Podsetimo, "Roskomnadzor" je početkom aprila zabranio "Guglove" reklame i njegovih informacionih resursa.

- Potpuna zabrana distribucije oglašavanja Gugla i njegovim resursima je zbog širenja dezinformacija od strane stranog subjekta što je u suprotnosti sa ruskim zakonodavstvom - navedeno je tada u saopštenju Roskomnadzora.


Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike