Akcija oružanih snaga Venecuele: Zaplenjena podmornica kolumbijskog kartela! (FOTO/VIDEO)

01.05.2022

05:15

0

Kao rezultat vojnih operacija 2021. godine, u Venecueli je zaplenjeno 44 tone kokaina, uništeno je 60 ilegalnih pista i najmanje 51 avion

Akcija oružanih snaga Venecuele: Zaplenjena podmornica kolumbijskog kartela! (FOTO/VIDEO)
FANB Venecueala - Copyright Instagram printscreen/FANB

Oružane snage Venecuele (FANB) zaplenile su kolumbijsku podmornicu za trgovinu drogom u državi Apure u okviru operacije Bolivarski štit, rekao je komandant strateških operacija Domingo Ernandez.

-Tokom operacije Bolivarski štit 2022, FANB je, u odbranu našeg suvereniteta, oteo brod sa čvrstim trupom tipa podmornice na obalama reke Arauka, koji koristi TANCOL (Oružane terorističke grupe kolumbijskih trgovaca drogom – prim. aut.) za transport droge iz Kolumbije preko naše teritorije, napisao je Ernandez na Tviteru, priloživši uz poruku slike podmornice.
Prema generalovim rečima, šestometarski brod je korišćen za tajnuisporuku robe iz Kolumbije do atlantske obale Venecuele duž reke Orinoko.

Kao rezultat vojnih operacija 2021. godine, u Venecueli je zaplenjeno 44 tone kokaina, uništeno je 60 ilegalnih pista i najmanje 51 avion.

Više od 90 odsto svetskih plantaža koke koncentrisano je u takozvanom „Andskom trouglu droge“, koji obuhvata Kolumbiju, Peru i Boliviju. Mala količina koke raste na plantažama u Panami, Ekvadoru, jugozapadnoj Venecueli i severoistočnom Brazilu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike