Procurila Maskova strategija: Otkriveno šta planira da uradi sa Tviterom

30.04.2022

12:48

0

Najavljene su velike promene na društvenoj mreži koju je milijarder kupio ove nedelje

Procurila Maskova strategija: Otkriveno šta planira da uradi sa Tviterom
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Jae C. Hong, File

Vlasnik Tvitera, milijarder Ilon Mask, navodno je obećao bankama koje su pomogle u finansiranju njegove kupovine kompanije društvenih medija za 44 milijarde dolara da će se pozabaviti platama izvršnih direktora i članova odbora i da će razviti nove alate za monetizaciju tvitova.

U svom obraćanju bankama, osnivač SpejsEksa je primetio da je bruto marža Tvitera znatno niža od bruto marže sličnih kompanija kao što su Metin Fejsbuk ili Pinterest, reklo je troje ljudi koji su upoznati sa ovim pitanjem, a prenosi Rojters.

Mask je navodno rekao da bi kompanija mogla da se vodi na isplativiji način. Kako su obavešteni izvori naveli, on planira kreiranje funkcija koje će povećati prihode, uključujući i uvođenje novih načine da zaradite novac od tvitova koji sadrže važne informacije ili postaju viralni.

Biznismen takođe razmišlja o ideji naplate naknade u slučajevima kada neki veb-sajt želi da citira ili ugradi tvit proverenih pojedinaca ili organizacija, tvrde izvori koji su tražili da ostanu anonimni zbog osetljivosti stvari.

Mask je u ponedeljak kupio Tviter za 44 milijarde dolara, obećavajući da će se pozabaviti pitanjima privatnosti i vratiti platformu njenim korenima kao „simbola slobode govora".

Milijarder je izneo svoju ponudu za kupovinu ranije ovog meseca na 54,20 dolara po akciji, ubrzo nakon što je 4. aprila kupio 9,2 odsto udela u Tvitteru. Akcije Tvitera u to vreme vredele su manje od 40 dolara po akciji.

Akcije Tvitera skočile su za preko 35 odsto otkako je Mask najavio svoje planove za otkup. Na dan akvizicije prodavale su se za 52 dolara, a od tada su se vratile na 49 dolara po akciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike