"Vratio sam se": Tramp se prvi put oglasio na svojoj društvenoj mreži! (FOTO)

29.04.2022

16:10

0

Aplikacija je trenutno nadmašila i Tviter i Tiktok po broju preuzimanja u poslednjih nekoliko dana

"Vratio sam se": Tramp se prvi put oglasio na svojoj društvenoj mreži! (FOTO)
AP21340561536252 - Copyright AP Photo/Ross D. Franklin, File

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp oglasio se u četvrtak uveče na društvenoj mreži "Truth Social" (Trut soušl), koju je pokrenuo pre dva meseca, napisavši: "Vratio sam se".

Tramp je prekinuo tišinu nedugo nakon što je Ilon Mask za 44 milijarde dolara kupio Tviter, najavivši veću slobodu govora na toj društvenoj mreži. 

Tviter je, uz Fejsbuk, Instagram i druge platforme, prošle godine blokirao bivšeg republikanskog predsednika navodeći strah od podsticanja nasilja nakon upada njegovih pristalica u Kapitol 6. januara 2021.

Republikanci su se obradovali zbog Maskove kupovine, nadajći se da će čelnik Tesle i SpejsEksa vratiti Trampa na tu platformu.

Međutim, bivši predsednik SAD rekao je da se neće vratiti na Tviter. 

Printscreen Truth Social
 

U sinoćnoj objavi, koja se na novoj aplikaciji naziva "truth" (istina), po uzoru na tvit na Tviteru, Tramp je napisao "Vratio sam se #COVFEFE", podsećajući na navodno slučajnu objavu na Tviteru iz 2017. koja je postala viralni mim. 

Trut soušl je pokrenut 21. februara, ali je Trampovo neoglašavanje na njemu podstaklo pitanja o održivosti njegove aplikacije.

Mask je u sredu na Tviteru napisao da "Trut soušl (užasno ime) postoji zato što je Tviter cenzurisao slobodu govora", saopštivši da Trampova aplikacija "trenutno pobeđuje Tviter i Tiktok" u Eplovoj prodavnici aplikacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike