Odjekivalo u Kursku, radili sistemi za vazdušnu odbranu! Eksplozije u Belgorodu (VIDEO)

27.04.2022

05:51

0

Detalji incidenta se utvrđuju

Odjekivalo u Kursku, radili sistemi za vazdušnu odbranu! Eksplozije u Belgorodu (VIDEO)
Tan2022-4-21_6130488_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Građani ruskog grada Kurska prijavili su da su rano jutros čuli glasne praske, koje su verovatno izazvali sistemi za protivvazdušnu odbranu grada, saopštio je guverner Roman Starovojt.


- U 02.45 časova mnogi građani Kurska čuli su glasne praske. Detalji incidenta se utvrđuju. Prema preliminarnim informacijama, radio je sistem za protivvazdušnu odbranu. Žrtave i materijalna šteta nisu prijavljeni -  naveo je guverner, a prenosi TAS S.

Prethodno je više eksplozija odjeknulo u gradu Belgorod, koji se nalazi oko 40 kilometara severno od ukrajinske granice, saopštio je guverner Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je rekao da je izbio požar u skladištu municije.

- Požar kod sela Stara Nelidovka je ugašen. Prema rečima šefa spasilačke službe Belgorodske oblasti Sergeja Potapova, nije bilo civilnih žrtava - napisao je Gladkov na Telegramu.

Rusija je optužila Ukrajinu da je tokom aprila helikopterima napala skladište goriva u Belgorodu i granatirala nekoliko sela u ovoj oblasti.

- Selo Golovčino Grajvoronskog okruga u Belgorodskoj oblasti ponovo je granatirano sa ukrajinske strane, oštećeno je nekoliko pomoćnih objekata i četiri kuće, nema žrtava među civilima - napisao je juče Gladkov na svom Telegram kanalu.

Golovčino, koje se nalazi 50 kilometara od Belgoroda granatirano je sa ukrajinske strane 19. aprila, a troje meštana sa različitim povredama zatražilo je nakon toga medicinsku pomoć, dok je u tom bombardovanju oštećeno 76 kuća i 17 vozila, navodi TAS S.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike