"Spremni smo u svakom trenutku da uzvratimo napad na Kijev": Rusi oštro odgovorili na huškanje Britanaca

26.04.2022

15:20

0

Dodaje se da "savetnici iz jedne od zapadnih zemalja koji se nalaze u ukrajinskim komandnim centrima u Kijevu, 'neće nužno biti problem' kada Rusija bude donosila odluku o uzvratnim akcijama"

"Spremni smo u svakom trenutku da uzvratimo napad na Kijev": Rusi oštro odgovorili na huškanje Britanaca
rat Ukrajina Rusija - Copyright AP/Profimedia

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je izjava zamenika britanskog ministra odbrane Džejmsa Hipija koji je rekao da "Ukrajina ima legitimno pravo da napadne rusku teritoriju" – provokacija.

- Želimo da naglasimo da će direktno podsticanje kijevskog režima na ovakve akcije od strane Londona, u slučaju pokušaja njihove realizacije, momentalno dovesti do našeg srazmernog odgovora. Kao što smo upozoravali, ruske Oružane snage su danonoćno spremne da uzvrate napade visoko preciznim oružjem dugog dometa na centre gde se donose relevantne odluke u Kijevu - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusi zavrnuli ventil Poljacima?

Rusija je obustavila isporuke gasa Poljskoj, javlja portal Onet, pozivajući se na nezvanične informacije iz vladinih krugova i energetske kompanije PGNiG.

- Nema saopštenja sa ruske strane da li je to ispunjenje ultimatuma kojim je Vladimir Putin nedavno zapretio. Zvanična saopštenja o ovom pitanju biće objavljena danas - navodi se na sajtu.

Dodaje se da "savetnici iz jedne od zapadnih zemalja koji se nalaze u ukrajinskim komandnim centrima u Kijevu, 'neće nužno biti problem' kada Rusija bude donosila odluku o uzvratnim akcijama“.

Ranije je zamenik britanskog ministra odbrane Džejms Hipi izjavio da Ukrajina ima zakonsko pravo da napada vojne mete u Rusiji kako bi poremetila logistiku ruskih Oružanih snaga.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike