Oglasio se Žozep Borelj: "Osim ako ne odlučimo da održavamo stalne tenzije ili sukobe..."

26.04.2022

19:37

0

On je poručio da rusko rukovodstvo najpre mora da shvati da svoju bezbednost ne može i neće obezbediti na štetu šire evropske bezbednosti i bezbednosti svojih suseda

Oglasio se Žozep Borelj: "Osim ako ne odlučimo da održavamo stalne tenzije ili sukobe..."
Žozep Borelj - Copyright Profimedia

Evropska unija će morati da pronađe način da u budućnosti reorganizuje odnose sa Rusijom uključujući postizanje sporazuma o bezbednosnim garancijama koji će omogućiti miran suživot, objavio je na svom blogu najviši diplomata EU Žozep Borelj.

- Osim ako ne odlučimo da održavamo stalne tenzije ili sukobe, što svakako nije opcija koju preferira EU, moraćemo da pronađemo načine da se reorganizuju odnosi između EU i Rusije i postignu dogovori o bezbednosnim garancijama i mehanizmima koji omogućavaju miran suživot - rekao je Borelj i ocenio da će to sigurno biti veoma težak i dugotrajan proces, prenosi TASS.

EU reagovala na Maskovu kupovinu Tvitera

Evropska unija je poručila da će Tviter "morati da se prilagodi pravilima", nakon preuzimanja od strane Ilona Maska.

Najbogatiji čovek na svetu, koji sebe naziva "apsolutistom slobode govora", pristao je da kupi platformu za 44 milijarde dolara.

Šef Evropske unije za unutrašnje tržište Tijeri Breton rekao je u utorak da nije na Briselu da komentariše Maskovu "akviziciju sajta društvenih medija", ali je podsetio da blok sada ima stroga pravila za onlajn platforme za borbu protiv nelegalnog sadržaja.

On je poručio da rusko rukovodstvo najpre mora da shvati da svoju bezbednost ne može i neće obezbediti na štetu šire evropske bezbednosti i bezbednosti svojih suseda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike