Oglasio se novinar koga su spasili ruski specijalci: Zelenski direktno povezan s planiranjem mog ubistva

25.04.2022

19:33

0

Novinar je zahvalio pripadnicima FSB-a što su sprečili da njegov dom pogodi nesreća

Oglasio se novinar koga su spasili ruski specijalci: Zelenski direktno povezan s planiranjem mog ubistva
profimedia-0685922563 - Copyright Profimedia

Televizijski voditelj Ruske državne radio-televizije Vladimir Solovjov izjavio je, komentarišući informacije o tome da su ukrajinski nacionalisti planirali da ga ubiju, da je taj plan direktno povezan sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

Ranije je Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila da su uhapšeni neonacisti koji su po nalogu Kijeva planirali da ubiju Solovjova, preneo je Sputnjik.

- Mislim da je to direktno povezano sa Zelenskim, jer je Zelenski direktno pretio, odnosno nije jednom spominjao moje prezime - rekao je Vladimir Solovjov i dodao da je on, očigledno, "omiljeni novinar" ukrajinskog predsednika.

- Iz nekog razloga mu ne dam mira - rekao je Solovjov i dodao da se, nakon pretnji koje je izgovorio Vladimir Zelenski, već neko vreme bavi sopstvenom bezbednošću.

On je, takođe, rekao da nije primetio da ga neko prati.

- Ne, ništa nisam primetio. To svedoči o tome koliko su profesionalno i precizno radili naši nadležni organi - rekao je Solovjov.

Novinar je zahvalio pripadnicima FSB-a što su sprečili da njegov dom pogodi nesreća.

- Mislim da to radim svakog dana, u svakoj emisiji. Da, naravno, spreman sam da zahvalim i javno saradnicima FSB-a koji su izveli ovu operaciju i da se susretnem sa njima. Veliko im hvala. U krajnjoj meri, nesreća danas nije stigla u moju kuću i za to im od srca zahvaljujem - rekao je Solovjov.

On je, takođe, rekao da mu nije interesantna ideja da se susretne sa uhapšenim neonacistima i da bi, ako bi sa nekim razgovarao, to prvenstveno bio naručilac njegovog ubistva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike