Belgijska TV stanica tvrdi - Makron vodi na izborima: Osvojio 55 do 58 odsto glasova u drugom krugu izbora u Francuskoj!

24.04.2022

17:54

0

Autor: J.B.O.

Liderka stranke Nacionalni front Marin Le Pen dobila je 42 do 45 odsto glasova

Belgijska TV stanica tvrdi - Makron vodi na izborima: Osvojio 55 do 58 odsto glasova u drugom krugu izbora u Francuskoj!
makron - Copyright AP Photo/Thibault Camus, File

Emanuel Makron vodi u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, sa 55 odsto do 58 odsto glasova, navodi belgijski televizijski kanal LN24, prenosi RIA Novosti.

Liderka stranke Nacionalni front Marin Le Pen dobila je 42 do 45 odsto glasova, tvrdi ova televizija.

Izlaznost u drugom krugu izbora u Francuskoj bila je skoro 64 odsto.

TV kanal se poziva na podatke iz istraživanja „četiri autoritativna centra za istraživanje javnog mnjenja“ među Francuzima koji su glasali pre 17 časova po lokalnom vremenu

U Francuskoj je zabranjeno objavljivati bilo kakve preliminarne podatke glasanja ili rezultate ankete pre kraja glasanja. Međutim, ovo ograničenje se ne odnosi na medije u drugim zemljama.

Biračka mesta otvorena su u nedelju u 08 časova. Glasanje će se završiti u 20 časova po lokalnom vremenu, nakon čega će početi objavljivanje preliminarnih podataka u Francuskoj.

Prema podacima francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova, do 17 časova izlaznost birača u drugom krugu predsedničkih izbora iznosi 63,23 odsto.

Izlaznost je manja nego u prvom krugu, koji je održan pre dve nedelje, kada je iznosio 65,00 odsto, preneo je AFP.

Današnja izlaznost je manja u odnosu na prethodni, drugi krug predsedničkih izbora održanih 2017. godine, kada je do 17.00 izašlo 65,30 odsto birača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RIA Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike