Zelenski: Narodi koji veruju u pobedu života nad smrću moraju da se bore sa nama!

23.04.2022

06:25

0

To bi odseklo celu ukrajinsku obalu i značilo da se ruske snage pozicioniraju stotinama kilometara zapadno od sadašnjih linija

Zelenski: Narodi koji veruju u pobedu života nad smrću moraju da se bore sa nama!
vladimir zelenski (2) - Copyright Ukrainian Presidential Press Office via AP

Nakon što je jedan ruski general izjavio da Rusija želi potpunu kontrolu nad južnom Ukrajinom, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je danas da je ruska invazija na njegovu zemlju samo početak i da Moskva ima planove da zauzme i druge zemlje.

- Svi narodi koji kao i mi veruju u pobedu života nad smrću, moraju da se bore sa nama. Moraju da nam pomognu, jer smo mi prvi na redu, ali pitanje je ko će biti sledeći - zapitao se Zelenski u video obraćanju, prenosi Rojters.

Ruske državne novinske agencije citirale su reči Rustama Minekajeva, zamenika komandanta ruskog centralnog vojnog okruga, koji je rekao da bi potpuna kontrola nad južnom Ukrajinom omogućila pristup Pridnjestrovlju, otcepljenom delu na zapadu Moldavije.

To bi odseklo celu ukrajinsku obalu i značilo da se ruske snage pozicioniraju stotinama kilometara zapadno od sadašnjih linija, pored glavnih ukrajinskih primorskih gradova Nikolajeva i Odese.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike