Rok do 12 časova: Rusi još jednom pozvali ukrajinske militante u Marijupolju da polože oružje!

19.04.2022

08:35

0

Autor: J.B.O.

Oružane snage Rusije još jednom nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da danas od 12.00 po moskovskom vremenu prekinu sva borbena dejstva

Rok do 12 časova: Rusi još jednom pozvali ukrajinske militante u Marijupolju da polože oružje!
marijupolj - Copyright AP Photo/Mstyslav Chernov, File

Oružane snage Rusije ponudile su ukrajinskim nacionalističkim militantima i stranim plaćenicima u fabrici Azovstal u Mariupolju da se predaju do 12 sati po moskovskom vremenu, saopštio je danas načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev.

- S obzirom na katastrofalnu situaciju koja u metalurškom kombinatu Azovstal, rukovodeći se čisto humanim principima, Oružane snage Rusije još jednom nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da danas od 12.00 po moskovskom vremenu prekinu sva borbena dejstva i polože oružje - rekao je Mizincev, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da će svima koji polože oružje biti garantovan život.

Pre dva dana, ruske oružane snage su takođe ponudile pripadnicima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima blokiranim u Marijupolju, da polože oružje od šest sati ujutru po lokalnom vremenu da bi im životi biti pošteđeni.

Kako je najavljeno, od 05.30 sati po moskovskom vremenu bio je uspostavljen prekid vatre, a rok za predaju oružja je bio do 13.00 sati po lokalnom vremenu.

Ukrajinske snage nastaviće da brane Marijupolj uprkos ultimatumu Rusije, saopštili su tada zvaničnici tog ukrajinskog grada koji je pod blokadom ruskih snaga.

Savetnik gradonačelnika Mariupolja Petro Andrjuščenko rekao je, odgovarajući na zahtev ruskog Ministarstva odbrane za predaju, da ukrajinske snage nastavljaju borbu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike